35a edició

Antonio Banderas i María Casado dirigiran i presentaran els premis Goya

Se celebrarà el 27 de febrer a Màlaga, ciutat que acull per segon any consecutiu la gala més important del cine espanyol

S'adaptaran a la nova situació amb restriccions d'aforament i s'extremaran les mesures de seguretat que marquin les autoritats sanitàries

goya / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

Antonio Banderas i María Casado seran els encarregats de dirigir i presentar la pròxima edició dels premis Goya, que se celebrarà el 27 de febrer a Màlaga, ciutat que acull per segon any consecutiu la gala més important del cine espanyol.

El Teatre del Soho serà la seu dels premis, com ha anunciat aquest dimecres en un comunicat l’Acadèmia de Cine, que també ha precisat que durant la gala es faran connexions a diverses ciutats espanyoles.

 «Volem entregar al nostre públic i a tota la societat el millor que tenim, i entre el millor hi ha, sens dubte, Antonio Banderas. Ens vam posar en contacte amb ell i l’Antonio es va posar immediatament a la nostra disposició perquè la pròxima gala se celebri de manera responsable i compromesa amb el moment i amb la societat», ha afirmat el president de l’Acadèmia, Mariano Barroso.

Per això, la 35a edició dels premis se celebrarà al teatre que Banderas té a la seva ciutat natal i de la producció s’encarregarà la seva nova productora, Teatro Soho TV (TST), que dirigeix la presidenta de l’Acadèmia de Televisió, María Casado.

«Els Goya 2021 s’adaptaran a la nova situació, i s’entregaran en una gala responsable, compromesa, solidària i pròxima», assegura l’Acadèmia de Cine en el comunicat.

Això suposa que hi haurà restriccions d’aforament, s’extremaran les mesures de seguretat que marquin les autoritats sanitàries, i serà una cerimònia responsable i «emocional», en què es posarà de relleu l’art, el talent, la creativitat i la imaginació del món del cine. 

Banderas –Goya d’Honor el 2014 i Goya al millor actor protagonista l’any passat per «Dolor y gloria»– i Casado també firmaran el guió de la gala juntament amb un equip de guionistes.

«És un honor i un privilegi posar-nos al servei de la gran família del cine espanyol», ha assenyalat Banderas en una breu declaració recollida en el comunicat.

I per a Casado «serà un gran repte i una il·lusió més gran formar part d’una gala històrica a tots els nivells».

Serà la tercera vegada que Andalusia aculli la gala dels Goya després de les edicions del 2018, celebrada a Sevilla, i la del 2019, també a Màlaga.

Notícies relacionades

Anteriorment, l’única vegada que els Goya van sortir de Madrid va ser l’any 2000, quan es van celebrar a Barcelona.

Per a la gala del 2021 es va estudiar també l’opció que fos València la ciutat escollida, coincidint amb el centenari del naixement de Luis García Berlanga (1921-2010), cofundador de l’Acadèmia de Cine i president d’honor des de 1986 fins al 2010.