12 jul 2020

Anar al contingut

GUARDÓ

Feliu Formosa, Premi Especial de poesia de la Fundació Jesús Serra

Feliu Formosa, Premi Especial de poesia de la Fundació Jesús Serra

JOAN CORTADELLAS

El poeta Feliu Formosa va guanyar aquest divendres el Premi Especial de Poesia de la Fundació Jesús Serra, del Grup Catalana d’Occident, dotat amb 5.000 euros, i amb el qual es reconeix la seva llarga trajectòria, segons ha informat l’entitat.

Més d’un miler de treballs, procedents de 27 països diferents, s’han presentat al concurs, en el qual es tenen en compte les franges d’edat, dels 10 als 13 anys, dels 14 als 17 i a partir dels 18.

Formosa és el primer guanyador de la categoria de Premi Especial, constituïda aquest any, i, a més de reconèixer la seva figura com a poeta, s’han tingut en compte els seus treballs com a dramaturg i traductor des de fa més de 50 anys.

Els organitzadors consideren que l’increment de la participació d’aquesta edició es deu a «la tasca que any rere any es desenvolupa des de la fundació, a partir de diferents iniciatives, per fomentar la creació poètica».

En l’apartat de castellà, en la categoria A, a partir dels 18 anys i una dotació de 2.500 euros, el premi ha sigut per al murcià Miguel Sánchez Robles, i en la categoria B, entre els 14 i els 17 anys, amb una dotació de 1.500 euros, la distingida ha sigut Alejandra Bach Serra, de Barcelona, per Sobre lo efímero. La categoria C, entre els 10 i els 13 anys i un premi de 800 euros, ha sigut per a la cubana Nicole Groning Lladosa per Sobre la charca se mece...

En la categoria A, a partir dels 18 anys, en llengua catalana i dotat amb 2.500 euros, la guanyadora ha sigut Arleth Abigail Aguilar, de Girona, per Sorra i lluna, mentre que en la categoria B, entre els 14 i 17 anys, en llengua catalana i dotat amb 1.500 euros, la guanyadora ha sigut Maria Ribas Fernández per No dubtis. En la categoria C, entre els 10 i els 13 anys, amb una dotació de 800 euros, el premi ha sigut per a la barcelonina Laia Casals.

El jurat estava format pels escriptors Carlos Zanón, Elena Medel, David Castillo, el professor Ricardo Fernández Aguilà i el crític literari Alejandro Krawietz.

La cerimònia de lliurament dels guardons, inicialment prevista per al pròxim juliol, se celebrarà el setembre, a causa de la pandèmia per coronavirus.

Temes: Poesia