Mad Cool ajorna la seva cinquena edició fins al 2021 i demana mesures al Govern

El macrofestival madrileny explica que estan treballant per mantenir pràcticament el mateix cartell

ambiente 05 andres-iglesias

ambiente 05 andres-iglesias / Andres Iglesias

2
Es llegeix en minuts
Efe

Mad Cool Festival ha anunciat aquest dimarts que a causa de la incertesa generada per la pandèmia de coronavirus espera que el Govern «faci oficials els punts necessaris» per a l’ajornament al 2021 de la seva cinquena edició, la celebració de la qual estava prevista del 8 a l’11 de juliol. «No vèiem viable fer aquest perfil de festival al llarg del 2020. Estem treballant per mantenir pràcticament el mateix cartell que estava tancat per a aquesta edició, sumant-hi altres artistes que ens donin garanties per a aquest pròxim any», ha informat a Efe un dels seus directors, Javier Arnaiz.

Taylor Swift, Billie Eilish, The Killers, Twenty One Pilots, Kings of Leon, Faith No More, Munford & Sons, Placebo, Haim, i Foals es trobaven entre les principals estrelles del cartell d’aquesta cinquena edició. A només dos mesos de la data original de l’esdeveniment, el promotor ha mostrat la seva incomprensió per la tardança del Govern a declarar la causa de força major que empari legalment els festivals i concerts d’aquest estiu per poder ajornar i «posar ordre» en els contractes adquirits.

«No podem prendre una decisió de manera unilateral, ja que són centenars els contractes d’artistes, proveïdors, patrocinadors, ‘freelances’... que necessiten aquest tipus de resolució governamental, tal com s’ha implantat a la majoria de països d’Europa», s’insisteix en el comunicat enviat als mitjans.

Respecte a aquest assumpte, Arnaiz ha confirmat que la data màxima fins a la qual el festival pot esperar una resposta oficial seria «a finals d’aquesta setmana».

A l’espera d’aquesta decisió de «les autoritats competents», Mad Cool ha assegurat que es tornaran els diners a aquelles persones que van adquirir les seves entrades per al 2020 i que així ho requereixin. «Segons estableixi el marc legal, us comunicarem tots els detalls per iniciar el procés, així com les alternatives per a aquells que desitgin mantenir l’entrada, ja que seran vàlides per al 2021», afegeix l’organització.

Notícies relacionades

La del 2021 serà, a més, la primera edició de Mad Cool en un altre recinte, el tercer de la seva encara curta història, davant les obres d’ampliació d’Ifema que faran impossible la seva celebració a l’espai que va ocupar el 2018 i 2019.

En aquest sentit, Arnaiz ha assegurat a Efe que «abans de tota aquesta crisi sanitària» ja estava «molt avançada» la negociació amb les institucions públiques per al que serà la seva nova ubicació, que no ha volgut revelar. «En aquest aspecte seguim el full de ruta establert per complir les dates que ens marcàvem inicialment. Fins i tot ara tindrem més marge de temps per avançar amb el recinte», ha afegit sobre aquest punt.