PALMARÈS

Hlynur Pálmason rep el premi Talents del D'A

El director islandès conquista el jurat amb el seu fosc drama de dol i venjança 'Un blanco, blanco día'

zentauroepp53322317 icult200505120254

zentauroepp53322317 icult200505120254

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El D’A 2020 ja té rei del ball. El jurat de la secció competitiva Talents, reservada a directors amb fins a tres pel·lícules, ha destacat el treball de l’islandès Hlynur Pálmason, ‘Un blanco, blanco día’, drama de dol i venjança amb fugues a l’abstracció. Justifiquen la decisió per «la seva precisa i emocionant representació de la ràbia en meitat del gel».

El jurat, format per Belén Funes (directora de ‘La hija de un ladrón’), José Luis Cienfuegos (director del Festival de Cine Europeu de Sevilla) i Javier Giner (director i guionista), a més ha concedit una menció a ‘Nocturnal’, de la italiana Nathalie Biancheri.

Les favorites del jurat crític

D’altra banda, el Premi de la Crítica a la millor pel·lícula de Talents ha sigut per a ‘Abou Leila’, debut de l’algerià Amin Sidi-Boumédine sobre el terrorisme al seu país en els noranta. El jurat, format per Imma MerinoAnna Petrus i Ramón Alfonso, s’ha decantat per aquesta pel·lícula «per la seva capacitat d’arriscar-se amb unes imatges que, amb la mediació de l’oníric, transiten entre la realitat i el simbolisme qüestionant una forma de masculinitat lligada a l’exercici de la violència».

Notícies relacionades

El mateix jurat ha fet una menció especial a ‘La mami’, de l’espanyola Laura Herrero Garvín, documental ambientat al cabaret Barba Azul de Ciutat de Mèxic.

Els premis del públic al millor llarg i millor curt es donaran a conèixer dilluns, una vegada hagi acabat el festival i el recompte dels vots recollits a través de Filmin.