34a EDICIÓ

El Festival de Peralada, cancel·lat pel coronavirus

Per primera vegada el festival empordanès no aixecarà el teló aquest estiu a causa de «les incògnites i incerteses» que generen les mesures de desconfinament en el món de l'espectacle

zentauroepp48939265 icult festival peralada ballet marinski190704225117

zentauroepp48939265 icult festival peralada ballet marinski190704225117

1
Es llegeix en minuts

La 34a edició del Festival Castell de Peralada, que s’havia de celebrar entre el 2 de juliol i el 15 d’agost de 2020, ha sigut cancel·lada a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Així ho acaben d’anunciar aquest dimecres els responsables del festival a través d’un comunicat. Consideren que la incertesa sobre l’evolució de la pandèmia i les mesures a prendre en el món de l’espectacle dificulten la celebració de la pròxima edició. «La salut del públic, dels artistes i de l’equip del Festival, unit a les incògnites i incerteses que generen les mesures de desconfinament en el sector cultural en els pròxims mesos» són els principals motius per a la cancel·lació. No obstant, el Festival Castell de Peralada sí que es planteja un altre tipus de proposta en un format íntim en ‘streaming’ aquest estiu. 

Aquesta edició havia de començar el 2 de juliol amb la companyia nord-americana de dansa Houston Ballet, que el mes passat va cancel·lar la seva gira europea. Isabel Suqué, presidenta de la Fundació Castell de Peralada, apel·la en el comunicat a la responsabilitat en aquests moments: «Hem d’estar totalment segurs de poder complir unes garanties sanitàries que evitin la propagació o el rebrot del coronavirus i, en aquests moments de tanta incertesa, creiem que això no és possible». En el comunicat reconeix que «la més que probable absència de vols internacionals i les limitacions en el nombre d’assistents, així com les dificultats o la impossibilitat de dur a terme les mateixes actuacions sobre els nostres escenaris, fan que no sigui viable aixecar el teló aquest estiu».