QUÈ PODEU FER AVUI... A CASA

Un cap de setmana amb Benedict Cumberbatch i els musicals de Lloyd Webber

El National Theatre ofereix 'Frankenstein' i, la setmana que ve, 'Antony & Cleopatra' amb Ralph Fiennes

També es pot veure una gala amb Glenn Close i Antonio Banderas per celebrar l'aniversari del compositor

national-theatre-at-home-frankenstein-2578x1128

national-theatre-at-home-frankenstein-2578x1128

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

El teatre britànic és un dels més prestigiosos del món, i amb raó, pot presumir de tenir grandíssims actors i, a més, alguns es dediquen al complex gènere del musical i broden les seves interpretacions. Des d’avui es poden veure gratuïtament ‘online’ dues noves joies amb artistes de gran talent ja que el National Theatre ha anunciat la seva programació per a aquestes dues setmanes, mentre que The shows must go on, el canal creat pel compositor Andrew Lloyd Webber i Universal recupera una gran gala musical amb primeres figures del musical.

  

 

El teatre londinenc ofereix des d’avui un gran duel d’estrelles amb Frankenstein, protagonitzat per dos actors de primera fila: Benedict Cumberbatch (‘The imitation game’, ‘Doctor Strange’) i Jonny Lee Miller (‘Trainspotting’, ‘Dexter’). Resulta que, a més, tots dos han compartit un mateix personatge en dues sèries diferents, el de Sherlock Holmes, el primer a Sherlock i el segon, a Elementary. Durant les representacions van fer torns en els dos papers principals (el doctor Victor Frankenstein i la seva criatura) i ens ofereixen la possibilitat de disfrutar les dues versions en dos enllaços diferents amb Cumberbatch com el monstre o Lee Miller. Estaran disponibles a Youtube fins al dia 7 de maig la primera i fins al dia 8 la segona i, en la configuració, es pot accedir a subtítols automàtics en castellà o català.

Naomie Harris i Jonny Lee Miller. / CATHERINE ASHMORE / NATIONAL THEATRE

Un muntatge dirigit per Danny Boyle

Es tracta d’una espectacular adaptació amb efectes especials i moltes sorpreses escèniques de la famosa novel·la de Mary Shelley firmada per un altre director estel·lar, Danny Boyle (‘Trainspotting’, ‘Slumdog millionaire’, ‘Yesterday’), responsable tant de la posada en escena com d’aquesta filmació. Va ser una gravació feta l’any 2011 i en el repartiment trobem també altres noms importants com el de Naomie Harris (nominada a l’Oscar per Moonlight) o Ella Smith (Ray & Liz).

 

 

Cumberbatch ha anunciat en el canal de Youtube del National Theatre aquest esdeveniment destacant la tasca de Boyle «que va fer un fantàstic joc de plataformes» i explica que l’obra «segueix el fantàstic viatge d’aprenentatge d’un home d’uns 30 anys que ha sigut reanimat de la mort i ha d’aprendre de nou el que és un ‘homo sapiens’ humà. Tracta sobre la societat, de com el fa sentir-se a ell, de la necessitat que tenim d’amor». Per la seva banda, defineix el doctor com un home «obsessionat per controlar el caos a través de la ciència i adverteix dels perills d’un ego masculí descontrolat». 

Ralph Fiennes i William Shakespeare

Sophie Okonedo i Ralph Fiennes a ‘Antony & Cleopatra’. / NATIONAL THEATRE

Per a la setmana que ve (a partir del 7 de maig) preparen un altre plat fort, Antony & Cleopatra, de William Shakespeare interpretat per dues estrelles del cine i els escenaris: Ralph Fiennes (‘La llista de Schindler’, El pacient anglès) i Sophie Okonedo (‘Hotel Rwanda’, ‘La vida privada de las abejas’). Va ser rodada l’any 2018 i està dirigida per Simon Godwin, que també va firmar l’adaptació de Noche de Reyes en aquest teatre i un Hamlet de la Royal Shakespeare Company.

 

 

Una gala d’aniversari plena d’estrelles 

Els amants del musical poden disfrutar de la nova proposta de The shows must go on que consisteix en la transmissió a Youtube (només per 48 hores) de la gala per celebrar el 50 aniversari d’Andrew Lloyd Webber que va tenir lloc al Royal Albert Hall el 1998 filmat per David Mallet que ha realitzat videoclips de Queen, el Cirque du Soleil i una llarga llista d’espectacles musicals.

Cartell anunciador de l’espectacle. / THE SHOWS MUST GO ON

El repartiment i el repertori són d’autèntic luxe i repassen la trajectòria del cèlebre compositor amb grans intèrprets que rememoren els musicals que van protagonitzar. Donny Osmond canta dos temes de Joseph and the amazing tecnicolor dreamcoat; l’estrella del West End Elaine Page interpreta la cançó que la va fer famosa, el Memory de Cats Don’t cry for me Argentina (d’Evita); la soprano neozelandesa Kiri Te Kanawa s’atreveix amb un altre fragment de Cats i hi apareix la mateixa Glenn Close per portar-nos al Sunset Boulevard amb tres temes.

 

 

Un altre habitual dels escenaris londinencs, Michael Ball, s’ocupa del Getsemaní de Jesus Christ Superstar, del tema principal d’Aspects of love i d’una part de Whistle down the wind, musical que també compta amb la presència de Bonnie Tyler, la cantant gal·lesa de la veu esquinçada. Ball també fa un duo amb la diva que no podia faltar, Sarah Brightman (Amics per sempre), exdona de Lloyd Webber. Però encara n’hi ha més, perquè la soprano també comparteix The Phantom of the Opera amb... ¡Antonio Banderas! A qui els sorprengui s’ha de recordar que el malagueny va protagonitzar la versió cinematogràfica d’Evita  i es fica a la pell del Che per interpretar dos temes d’aquesta biografia apòcrifa. Aquests són alguns dels moments més destacats d’aquest brillant espectacle de dues hores que, juntament amb les obres del National, formen una suculenta oferta teatral per a aquest cap de setmana.

Notícies relacionades