Els sanitaris, nous 'amigos para siempre' de Los Manolos

Els músics catalans versionen el seu èxit dels Jocs Olímpics de Barcelona per homenatjar les persones que lluiten diàriament «entre la vida i la mort» contra el Covid-19

los-manolos---amigos-para-siempre-homenaje-a-los-profesionales-de-la-sanidad vid 16 200200 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Los Manolos han versionat el seu famós himne de clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, ‘Amigos para siempre’, per homenatjar els sanitaris que lluiten contra el Covid-19.

La idea d’aquest rítmic tribut en forma de rumba va sorgir, segons ha explicat el ‘manolo’ Rogeli Herrero, «a l’estar confinats i no saber què passarà ni com acabarà» la crisi del Covid-19. «Com a grup –prossegueix Herrero– volíem fer un sentit homenatge a aquelles persones que treballen entre la vida i la mort».

Fotos des dels hospitals

El ‘making off’ del videoclip s’ha fet amb fotos enviades a les xarxes socials de Los Manolos. «Vam fer una crida fa dues setmanes i ens han arribat imatges de tot arreu: Vall d’Hebron, Sant Pau... », explica Herrero. A partir d’allà, tots els membres del grup van cantar la versió sencera i «Guillem Roma, de manera desinteressada, ha fet el vídeo». Una cosa, diu Herrero, que segurament no ha sigut fàcil, malgrat que «el Toni i l’Andreu [dos components de la banda] van ajuntar bé els àudios».

«Estem molt contents amb el resultat», confessa Herrero, alhora que assegura que, «si els drets de la cançó haguessin sigut nostres, els hauríem cedit» per sufragar despeses derivades de la lluita contra el Covid-19. L’‘Amigos para siempre’ que van universalitzar Los Manolos el 1992 és una cançó escrita per Don Black i amb música d’Andrew Lloyd Webber. «Hem intentat contactar per correu electrònic amb els propietaris dels drets, però no hem pogut».

«Quan tot això acabi, estaria bé fer un macroconcert, només un, en què participéssim des del que més ven fins al que menys, tots, i destinéssim tots els beneficis a la salut, a hospitals, investigació... el que sigui. Però tot», proposa Herrero.

Pintades contra personal sanitari

El reconeixement al personal sanitari arriba en un moment especialment dur, quan s’han fet públiques vergonyoses pintades que demanen a metges i treballadors sanitaris i de supermercats o botigues alimentàries que deixin les seves cases i es mudin per no encomanar els veïns.

Notícies relacionades

«Em va posar de molt mal humor i vaig pensar: ‘Com hi pot haver gent que pensi d’aquesta manera’», diu Herrero sobre aquest assetjament. No obstant, confessa tenir «la certesa que és un percentatge molt, molt, molt petit» el que arremet contra «aquesta gent que es juga la vida diàriament» perquè la resta de la societat superem aquesta crisi. «Demano als sanitaris que tinguin paciència» amb aquestes persones «que es miren massa el melic i són tan egoistes».

Los Manolos recorden amb la seva cançó tots aquests herois anònims que «‘el mal sueño acabará’», però que «‘lo que tú das nunca lo podremos olvidar’». I és que «les coses són millor amb tu».