durant l'estat d'alarma

La llista dels discos més venuts deixa de publicar-se per primera vegada

La impossibilitat de vendre exemplars físics deixa provisionalment sense actualització la classificació

Promusicae calcula en 40 milions d'euros les pèrdues per al sector

zentauroepp43247969 gente200407111224

zentauroepp43247969 gente200407111224 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Efe

Promusicae, l’associació que aglutina la gran majoria dels productors musicals a Espanya, deixarà de publicar, per primera vegada en la seva història i mentre duri l’estat d’alarma pel coronavirus, la seva tradicional llista d’àlbums més venuts, ja que la pràctica impossibilitat de vendre exemplars físics deixa provisionalment sense actualització la classificació més tradicional de les discogràfiques.

Així ho ha anunciat aquest dimarts Promusicae, que justifica aquesta decisió en l’estat d’alarma decretat pel coronavirus, que ha obligat al tancament de les botigues físiques, mentre que la venda de discos per correu o missatgeria «és gairebé testimonial al no tractar-se de productes de primera necessitat per a la subsistència», una situació per la qual calcula en 40 milions d’euros les pèrdues per al sector, gairebé la meitat de la facturació anual, per venda de música en suports físics.

La decisió de l’associació que aglutina més del 95% dels productors discogràfics espanyols és també extensiva a dues llistes més, les de DVD musicals i recopilacions, també centrades en el mercat físic, tot i que es tracta de classificacions específiques d’incidència molt menor en termes globals.

Fusionar llistes

Per quan finalitzi aquest parèntesi i puguin reobrir els comerços, Promusicae i AGEDI (l’associació de gestió de drets intel·lectuals del sector) ja treballen en la idea de fusionar la llista d’àlbums físics (cedés i vinils) i d’àlbums en ‘streaming’, per aconseguir una única classificació que reflecteixi el consum de música per complet entre els aficionats espanyols.

Mentrestant, ha aclarit Promusicae, la classificació de referència per consultar el comportament del mercat espanyol de la música serà el ’Top 100 de Streaming de Álbumes’.

En aquesta llista «es reflecteixen de manera extraordinàriament precisa els treballs recents que, en aquests moments de reclusió, més estan cridant l’atenció entre els usuaris del nostre país», indica l’associació.

Notícies relacionades

La crisi mundial pel coronavirus ha propiciat que nombrosos artistes posposin entre dos i tres mesos els llançaments que tenien previstos per a aquestes setmanes, mentre que alguns sí que han preferit mantenir les dates originals per satisfer, si més no pel curs de consum digital, les expectatives dels seus seguidors, ha explicat Promusicae.

Segons l’informe elaborat la setmana passada per Promusicae, el consum de música per ‘streaming’ ha decrescut a Espanya durant el confinament, per la qual cosa estimen que la crisi del coronavirus es traduirà per a la indústria fonogràfica en unes pèrdues totals en el 2020 de més de 100 milions d’euros

Temes:

Discos Música