CULTURA EN QUARANTENA

El Còmic Barcelona es reinventa per oferir una edició 'online'

El saló, que el coronavirus ha obligat a posposar fins al 2021, inicia aquest dimecres una programació digital de xerrades, trobades, 'masterclass' i propostes per a nens i adults

zentauroepp53058281 sal n del c mic200408123446

zentauroepp53058281 sal n del c mic200408123446

1
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquests temps de coronavirus estan obligant el món a reinventar-se i adaptar-se a les circumstàncies. Des del Còmic Barcelona, que s’ha vist obligat a cancel·lar la 38a edició, prevista inicialment per al 8, 9 i 10 de maig pròxim, i a convocar-la per al 2021, l’organització de Ficomic ha anunciat aquest dimarts una sèrie d’activitats ‘online’ per a «comiquejar’ a casa», a les quals es pot accedir des de la web del festival i disfrutar des del seu canal de Youtube Live. No hi haurà festival físic però sí un de digital adaptat a aquests dies de confinament.  

Sota el títol Comic Barcelona On Demand, la directora del saló, Meritxell Puig, i el seu equip han anunciat una programació que inclourà propostes per a nens sorgides de l’espai Còmic Kids i una jornada especial per a Sant Jordi (en la qual, entre altres coses, hi haurà una xerrada amb llibreters de còmic).  

Notícies relacionades

Entre les activitats més pròximes al calendari, una taula rodona (8 d’abril) sobre el dibuixant Juan Giménez, mort per coronavirus la passada setmana (amb Oriol Estrada, Borja Crespo, Koldo Azpitarte, Ángel Unzueta, Salvador Larroca i moderada per Antoni Guiral), una altra sobre els jocs de rol portats a la vinyeta (11 abril, amb Laurielle, Andrés Palomino i Joan Tretze, moderada per Cels Piñol), un contacòmics amb xerrada sobre còmic infantil i juvenil (12 abril, amb Xavier, d’Arkham Comics, José Antonio Serrano i Oriol Estrada), una ‘masterclass’ amb Albert Monteys, premiat al saló del 2019 per ‘¡Univers!’ (15 abril) o una xerrada amb Santiago García i Pepo Pérez, moderada per Borja Crespo sobre ‘El vecino’, còmic que s’ha convertit en sèrie de Netflix (18 abril). 

També es podrà veure una conversa amb el guionista Antonio Altarriba, Gran Premi del saló del 2019, xerrades sobre còmic i ciència-ficció o sobre ‘el friki en la ficció’ (22 d’abril, amb Borja Crespo, Cels Piñol i Oriol Estrada), ‘podcast’ i trobades amb ‘youtubers’. N’hi haurà més: atents a les xarxes del Còmic Barcelona.