OBITUARI

Mor Honor Blackman, la llegendària Pussy Galore de James Bond

L'actriu britànica, famosa també per la sèrie 'Los vengadores', va morir als 94 anys per causes naturals, segons va informar la seva família

honor-blackman-pussy-galore-goldfinger-1964

honor-blackman-pussy-galore-goldfinger-1964

2
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

L’‘univers Bond’ ha perdut aquest dilluns l’actriu Honor Blackman, la presència de la qual i carisma van engrandir al personatge de Pussy Galore a ‘Goldfinger’, tercera entrega de la saga de l’Agent 007. Blackman, també famosa pel seu treball en la formidable sèrie d’espies ‘Los vengadores’ (res a veure amb la franquícia superheroica de Marvel), va morir ahir als 94 anys per causes naturals, segons va informar la seva família al diari ‘The Guardian’ a través d’un comunicat en el qual va voler destacar la seva «combinació extraordinària de bellesa, intel·ligència i destresa física».

Blackman, nascuda el 1925 a l’est de Londres en el si d’una família de classe mitjana, va adquirir popularitat mundial el 1964 gràcies al seu paper de Pussy Galore, pilot personal del superbrivall Auric Goldfinger i experta en arts marcials, concretament en judo. Eren altres temps i, malgrat ser lesbiana, Galore acabava caient rendida davant dels encants virils de Bond (Sean Connery) en la famosa escena del paller, traint així el seu cap. Amb la seva inestimable ajuda, Bond desbaratarà els plans de Goldfinger: ni més ni menys que fer explotar una bomba atòmica al dipòsit d’or de Fort Knox.

L’actriu havia sigut seleccionada per a ‘Goldfinger’ pel domini del judo que havia demostrat durant 43 episodis de la sèrie ‘Els venjadors’, al costat de Patrick Mcnee i el seu inseparable bombí, entre 1962 i 1964. Blackman interpretava la doctora Cathy Gale, antropòloga, experta en arts marcials i vestida sempre amb ajustats vestits de cuir negre i botes de taló del mateix color. No s’havia vist una heroïna igual a la televisió fins al moment, per la qual cosa no tardaria a adquirir l’estatus d’estrella al Regne Unit. Després del seu salt a la franquícia de Bond, seria substituïda en la sèrie per la gran Diana Rigg. «Crec que vaig marxar de la sèrie en el moment equivocat», admetria Blackman anys després a ‘The Guardian’.

Notícies relacionades

Abans de veure-la a ‘Goldfinger’, se l’havia pogut veure a la popular cinta d’aventures ‘Jason y los Argonautas’ (1963) com a deessa Hera. La seva carrera posterior en el cine no va ser excepcional; ho va ser molt més el seu treball al teatre, amb participacions en muntatges londinencs de musicals com ‘My Fair Lady’, ‘Somriures i llàgrimes’ o ‘Cabaret’, o a la televisió, amb aparicions especials en sèries com ‘Colombo’ o ‘Doctor Who’.

En els anys 80 i 90, l’actriu va aconseguir, sense proposar-s’ho, dos inesperats èxits musicals: d’una banda, una cançó que havia gravat amb Mcnee el 1964, Kinky boots’, va arribar el 1990 al ‘top 10’ de ‘singles’ al Regne Unit després d’un exercici d’exhumació del locutor de la BBC Simon Mayo; d’altra banda, que el seu gran personatge cinematogràfic, Pussy Galore, donés nom al primer grup del rei del garage-rock Jon Spencer

Temes:

Cine James Bond