CRÍTICA DE CINE

'Coffee & Kareem': típica barreja de gèneres

Més enllà d'algun gag ben portat i la comicitat d'Ed Helms, la comèdia grollera s'imposa sobre la broma

coffeeandkareem-1585125182

coffeeandkareem-1585125182

1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

Coffee & Kareem ★★

Direcció:  Michael Dowse

Repartiment:  Taraji P. Henson, Ed Helms, Terrence Little Gardenhigh, Betty Gilpin, Jesse Hutch

Títol original:   ‘Coffee & Kareem’

País:  Estats Units

Durada:  88 minuts

Any:  2020

Gènere:  comèdia policial

Estrena:  3 d’abril del 2020

De tots els gèneres amb què s’ha aliat la comèdia, el policíac és, juntament amb el cine de terror, el que ha generat una producció més gran. Coffee & Kareem se suma a aquesta tradició de barrejar una peripècia criminal amb elements d’humor constants. Sense ser una ‘buddy movie’ –que en el terreny del thriller còmic ha arribat a unir un actor, Tom Hanks, amb un gos: Socis i Perdiguers–, té alguna cosa de les pel·lícules d’acció amb parella masculina protagonista.

Notícies relacionades

Aquí és un eixelebrat agent de policia blanc de Detroit, James Coffee, que acaba desentranyant una trama criminal amb un extravertit adolescent de raça negra, Kareem. La relació entre ells no comença bé, ja que Kareem odia Coffee perquè manté relacions amb la seva mare i vol contractar un sicari perquè li clavi una pallissa. Les coses es torcen, els dos personatges masculins s’agermanen i el crim organitzat de Detroit se’n ressent.

Més enllà d’algun gag ben portat, la comicitat d’Ed Helms (un dels actors de Ressaca a Las Vegas) i les autocitacions ja gairebé obligatòries a la mateixa plataforma que paga el film, Netflix, a ‘Coffee & Kareem’ la comèdia grollera s’imposa sobre l’acció animada.