CULTURA DE QUARANTENA

Rosalía llança 'Dolerme', una balada romàntica per alleujar la pandèmia

La cantant ha sorprès amb un nou tema a les plataformes digitals que parla de la impossibilitat d'oblidar un amor

dolerme / periodico

2
Es llegeix en minuts

Rosalía ha llançat aquest dimarts un nou tema a internet, ‘Dolerme’, sempre amb el seu propi estil. L’artista catalana assumeix aquesta vegada la forma de balada romàntica des de la seva personal perspectiva. «Por todas esas veces que me puse detrás / y yo cambié lo mío por lo que tú querías», arrenca la lletra de la cançó, que es mou entre el despit per l’abandonament i la impossibilitat d’oblidar un amor passat. També perfila un tema recurrent a la seva obra, l’amor tòxic.

Amb aquest nou llançament, sembla cada vegada més pròxima la publicació d’un nou disc d’estudi de Rosalía després de ‘Los Angeles’ (2017) i el revolucionari ‘El mal querer’ (2018), que la va situar al mapa global i va conquistar cinc Grammy Llatins, entre els quals els d’àlbum de l’any i millor àlbum vocal de pop contemporani, així com el premi Grammy al millor àlbum llatí de rock, urbà o alternatiu i una nominació en la categoria de millor nou artista, sent la primera persona que ho aconseguia amb el castellà com a idioma. 

Salut mental

Igual que ho va fer el previ ‘Juro que’, tall carcerari produït per ella i per El Guincho que va ser publicat a finals de gener i en què l’artista catalana apostava per tangos tradicionals, aquesta nova cançó ha representat una agradable sorpresa, especialment en aquests temps de confinament. «Sé que el que jo faig com a artista pot semblar prescindible, [...] però per a mi poder fer música és salut mental. Aquesta cançó es diu ‘Dolerme’ i espero que us faci sentir una mica millor com a mi quan la vaig fer», ha escrit en el seu perfil de Twitter des del seu tancament per «quarantena».

Influència de Las Grecas

Notícies relacionades

Tot i que més difuminades, segueixen presents les influències flamenques en aquest nou tema, que deixa anar la vena romàntica de les fusions dels setanta d’artistes com Las Grecas i en què encoratja: «Deprisa, deprisa, deprisa / que no sea mañana, / me parto la camisa». De fet en aquests tres versos hi podia haver dues cites: a la pel·lícula de Carlos Saura ‘Deprisa, deprisa’, fita del cine quinqui, i a la cançó d’Estopa ‘Como Camarón’, en la qual els germans Muñoz canten: «Yo me parto la camisa / como Camarón».

Fa només uns dies, la mateixa artista publicava a les xarxes un vídeo amb la data del pròxim 3 de juliol, gravat en un estudi amb el productor Mike Dean, conegut pel seu treball amb figures del hip-hop com 2Pac, Kayne West o Travis Scott.

Temes:

Música Rosalía