APAGADA MUSICAL

Manel és un grup de 12 persones sense ingressos

Radiografia de la situació de l'agència de 'management' Fina Estampa

Manel és un grup de 12 persones sense ingressos

FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Ramón Vendrell

De dimensions reduïdes, Fina Estampa és l’oficina de ‘management’ i contractació de Bremen, Manel, Maria Arnal i Marcel Bagés, Joan Garriga, Mishima, Enric Montefusco, Quimi Portet, Sisa i Nacho Umbert. Comptant només els molt optimistes 15 dies d’alarma decretats pel Govern, Fina Estampa ha perdut dues actuacions de Manel, quatre d’Enric Montefusco, una de Mishima i tres de Joan Garriga als Estats Units.

Manel són quatre músics i cinc tècnics; Enric Montefusco són quatre músics i dos tècnics; Mishima són cinc músics i quatre tècnics; Joan Garriga són quatre músics i dos tècnics. ¿Per quant cal multiplicar a escala nacional? Fa vertigen només de pensar-ho.

Notícies relacionades

«Per sort som una estructura petita», diu Gerardo Sanz, director de Fina Estampa. Tres persones per afegir a la llista de ‘caiguts’. «Ens estem preparant per a un mínim d’un mes i mig sense ingressos», afegeix. Un mínim.

Hi ha una inversió ja feta als concerts cancel·lats. En temps i publicitat i reserves d’hotels, per exemple. L’assegurança no contempla en la clàusula de força major la situació actual. I, és clar, no s’està venent ni una entrada per a les actuacions previstes més enllà del confinament inicial i que ara mateix pengen d’un fil (gastat). Maria Arnal i Marcel Bagés havien de presentar el seu nou espectacle al Sónar. «Ja ho veurem», diu Sanz.