APAGADA MUSICAL

Manel és un grup de 12 persones sense ingressos

Radiografia de la situació de l'agència de 'management' Fina Estampa

zentauroepp50949527 icult200319163034

zentauroepp50949527 icult200319163034 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Ramón Vendrell

De dimensions reduïdes, Fina Estampa és l’oficina de ‘management’ i contractació de Bremen, Manel, Maria Arnal i Marcel Bagés, Joan Garriga, Mishima, Enric Montefusco, Quimi Portet, Sisa i Nacho Umbert. Comptant només els molt optimistes 15 dies d’alarma decretats pel Govern, Fina Estampa ha perdut dues actuacions de Manel, quatre d’Enric Montefusco, una de Mishima i tres de Joan Garriga als Estats Units.

Manel són quatre músics i cinc tècnics; Enric Montefusco són quatre músics i dos tècnics; Mishima són cinc músics i quatre tècnics; Joan Garriga són quatre músics i dos tècnics. ¿Per quant cal multiplicar a escala nacional? Fa vertigen només de pensar-ho.

Notícies relacionades

«Per sort som una estructura petita», diu Gerardo Sanz, director de Fina Estampa. Tres persones per afegir a la llista de ‘caiguts’. «Ens estem preparant per a un mínim d’un mes i mig sense ingressos», afegeix. Un mínim.

Hi ha una inversió ja feta als concerts cancel·lats. En temps i publicitat i reserves d’hotels, per exemple. L’assegurança no contempla en la clàusula de força major la situació actual. I, és clar, no s’està venent ni una entrada per a les actuacions previstes més enllà del confinament inicial i que ara mateix pengen d’un fil (gastat). Maria Arnal i Marcel Bagés havien de presentar el seu nou espectacle al Sónar. «Ja ho veurem», diu Sanz.