DIA DEL LLIBRE I LA ROSA

La dibuixant de còmic Marjane Satrapi, pregonera de Sant Jordi

L'autora de 'Persèpolis' serà la segona representant del món de la vinyeta després de Quino a llegir el tradicional pregó de la diada del 23 d'abril

zentauroepp7187105 vd02 valladolid  26 10 07   la realizadora iran  marjane sat200228111915

zentauroepp7187105 vd02 valladolid 26 10 07 la realizadora iran marjane sat200228111915 / NACHO GALLEGO

1
Es llegeix en minuts

La dibuixant iraniana Marjane Satrapi, una de les més reconegudes autores de còmic que es va obrir pas des del seu celebrat ‘Persèpolis’, serà la segona del món de la vinyeta a ser pregonera de Sant Jordi des que el 2003 es va estrenar aquesta figura amb l’argentí Quino. 

Satrapi, nascuda a Rasth (Iran) el 1969, conversarà el 22 d’abril, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, amb la periodista Natza Farré sobre el conjunt de la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida, a més de llegir el ja tradicional pregó de la lectura de la diada.    

Marjane Satrapi / satrapi

Notícies relacionades

La dibuixant iraniana, a més de l’autobiogràfica ‘Persèpolis’, que va portar amb èxit al cine, és autora de còmics com ara ‘Pollastre amb prunes’ i ‘Brodats’ i de diversos llibres infantils. Actualment viu a París i col·labora en revistes i diaris de tot el món, entre els quals ‘The New Yorker’ i ‘The New York Times’, a més de dedicar-se a la direcció de cine. De fet, acaba d’acabar el rodatge de la seva cinquena pel·lícula.  

El pregó de la lectura de Sant Jordi es va celebrar per primera vegada el 2003 amb Quino. Des d’aleshores han sigut pregoners José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luís Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza, Almudena Grandes i Mia Couto.