PARÒDIA DEL DICTADOR

La directora d'Arco surt en defensa del polèmic quadro de Franco

Maribel López afirma que l'obra de l'artista finlandès és «un gest creatiu i, a més, irònic»

El temor del coronavirus provoca baixes entre els convidats a la fira, tot i que en «una xifra marginal»

zentauroepp52483432 ampliaci n pie de foto  graf6478  madrid  25 02 2020   la ob200225202300

zentauroepp52483432 ampliaci n pie de foto graf6478 madrid 25 02 2020 la ob200225202300 / FERNANDO VILLAR

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La directora d’ArcoMadrid, Maribel López, ha afirmat durant la inauguració de la fira que l’obra ’Franco no era tan dolent com diuen’, de l’artista finlandès Riiko Sakinen, no és al seu entendre «polèmica», sinó que es tracta d’«un gest creatiu i a més irònic».

«Tot es troba en l’ull del que mira i en aquesta edició el que hi ha és obra molt bona. Les obres han de cridar l’atenció per la seva qualitat», ha assenyalat López al ser preguntada per la peça de la galeria Forsblom, que té un preu de 15.000 euros.

La directora de la fira també ha facilitat el percentatge de dones artistes que hi participen aquest any, un 32% davant el 25% de l’any passat. «Això implica creixement, no està tot fet però és una bona notícia», ha afegit.

Baixes per coronavirus 

Preguntada sobre el coronavirus, ha admès que hi ha hagut algunes baixes per aquesta raó entre els col·leccionistes convidats, tot i que es tracti d’una xifra «marginal». «Tenim les reserves d’hotels i hi ha hagut baixes de gent que ens ha dit que no vol viatjar, però són 15 de 300 convidats», ha precisat.

Notícies relacionades

Respecte a les galeries italianes participants, ha reiterat que s’han incorporat sense cap incidència. «S’ha arribat amb temps», ha destacat, després de defensar que la fira ha obert les portes «tal com estava previst».

També ha al·ludit als processos de selecció de galeries, després d’una recent sentència en contra, recordant que els paràmetres amb els quals se seleccionen els participants és «públic». «El que corregim és donar a les galeries que ho necessitin la puntuació desglossada», ha conclòs.

Temes:

Madrid Art ARCO