Les actrius i actors guanyadors dels Oscars que més estatuetes tenen

Katharine Hepburn, Daniel Day-Lewis, Ingrid Bergman... repassem els intèrprets amb més premis Oscar

katherine-hepburn

katherine-hepburn

1
Es llegeix en minuts
N. C.

Els Premis Oscar 2020 se celebren diumenge, 9 de febrer, al Teatre Dolby de Los Angeles. A la gala, que per segon any consecutiu no tindrà presentador, es premiarà el millor del cine de l’any passat i veurem els guanyadors pujar a l’escenari per donar els seus emotius discursos.

Al llarg dels seus gairebé 100 anys d’història, els Oscars han repartit més de 3.000 estatuetes daurades i han sigut molts els actors i actrius que han aconseguit guanyar el guardó en més d’una ocasió.

Katharine Hepburn, Daniel Day-Lewis, Ingrid Bergman... repassem els intèrprets guanyadors de l’Oscar amb més premis

Les actrius amb més Oscars

Katharine Hepburn és l’actriu que més premis Oscar ha aconseguit. En total van ser quatre vegades les que va aconseguir l’estatueta per ‘Gloria por un día’ (1933), ‘Endevina qui ve a sopar’ (1967), ‘El león en invierno’ (1968) i ‘En el estanque dorado’ (1981).

Ingrid Bergman es va emportar tres Oscars. Dos premis van ser per millor actriu a ‘Luz que agoniza’ (1945) i ‘Anastàsia’ (1957), i un altre com a actriu de repartiment en ‘Assassinat a l'Orient Express’ (1974).

Meryl Streep posseeix tres Oscars. Amb ‘La decisió de la Sophie’ (1982) i ‘La Dama de Ferro’ (2011) va aconseguir emportar-se el premi a la millor actriu i amb ‘Kramer contra Kramer’ (1979) el de millor actriu de repartiment. Ha estat en les nominacions a l’Oscar en 21 ocasions.

Els actors amb més Oscars

Daniel Day-Lewis és l’actor amb més estatuetes al millor actor. Ha aconseguit l’Oscar fins en tres ocasions: ‘Mi pie izquierdo’ (1989), ‘Pous d’ambició’ (2007) i ‘Lincoln’ (2012). 

Notícies relacionades

Jack Nicholson, com Ingrid Bergman, va aconseguir dos Oscars com a millor actor per ‘Algú va volar sobre el niu del cucut’ (1975) i ‘Millor, impossible’ (1997), i un altre com a actor de repartiment per ‘La força de la tendresa’ (1983). Cal recordar a més, que se’l va nominar en 12 ocasions.

Walter Brennan va ser el primer a obtenir els tres Oscars. Les tres vegades va ser en condició d’actor de repartiment a ‘Rivals’ (1935), ‘Kentucky’ (1938) i ‘El foraster’ (1940).

Temes:

Oscars Cine