Un altre premi

Rosalía guanya el Grammy al millor disc llatí de rock, urbà o alternatiu amb 'El mal querer'

La cantant espanyola es va imposar a Bad Bunny, J Balvin, Flor De Toloache i iLe

rosalia gana el grammy al mejor disco latino de rock urbano o alternativo / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rosalía va guanyar el Grammy al millor disc llatí de rock, urbà o alternatiu pel seu àlbum ‘El mal querer’ en la 62a edició dels premis de l’Acadèmia de la Gravació que s’està celebrant avui a Los Angeles (EUA). En el seu discurs després del premi, la cantant va portar el català a la cerimònia quan va voler dedicar el guardó a la seva família. «Us estimo molt. Gràcies, perquè sense vosaltres no hauria pogut arribar fins aquí».

«Mil gràcies. I felicitats a tots els altres nominats. Realment us admiro. És un honor haver estat en la mateixa categoria que vosaltres», va afirmar. Rosalía va dir també que era «un honor» rebre aquest premi, però que el que de veritat l’emocionava era poder actuar en directe en els Grammy «amb una actuació inspirada en el flamenc».

«Això significa molt per a mi», va assegurar la cantant, que va agrair, així mateix, els que han «abraçat» el seu projecte. D’altra banda, Rosalía va dedicar el seu gramòfon daurat al seu equip i família, «per prendre riscos tota l’estona», i va dedicar «benediccions» per a la música llatina i els ritmes de tot el planeta.

L’artista espanyola es va imposar als també nominats ‘X 100PRE’ de Bad Bunny, ‘Oasi’ de J Balvin i Bad Bunny, ‘Indestructible’ de Flor De Toloache i ‘Almadura’ d’iLe. Rosalía es va mostrar molt emocionada sobre l’escenari i va donar un discurs en què va combinar l’espanyol, el català i l’anglès.

Altres nominacions

A causa de la gran quantitat de categories que reconeixen cada any els Grammy, l’Acadèmia de la Gravació divideix la seva cerimònia en dues parts: una gala prèvia, que no es veu per televisió i en què s’entreguen la majoria dels guardons al matí; i la gran cerimònia, que té lloc a la tarda i que anuncia els premis més populars ja davant les càmeres.

Així, aquest premi per a Rosalía, el primer que rep en la seva carrera en la festa de l’Acadèmia de la Gravació, es va donar a conèixer a la gala prèvia. Tot i que Rosalía es podria emportar un segon guardó avui ja que també està nominada al Grammy a millor nou artista, una categoria que sí que es donarà a conèixer en la gran cerimònia televisada.

Per sortir com a triomfadora en aquest apartat hauria de derrotar els també nominats Black Pumas, Lil Nas X, Lizzo, Maggie Rogers, Tank And The Bangas, Iol i, la gran favorita en aquesta categoria, Billie Eilish.

Premis dels Latin Grammy

Amb una projecció internacional cada vegada més gran, Rosalía havia sigut coronada prèviament en els Latin Grammy, uns premis que també se celebren als Estats Units però que depenen d’una altra institució: l’Acadèmia Llatina de la Gravació.

Notícies relacionades

En aquests reconeixements, Rosalía va guanyar el 2018 dos premis (millor cançó alternativa i millor fusió/interpretació urbana, totes dues per ‘Malamente’); i l’any passat va ser la gran triomfadora amb tres distincions (àlbum de l’any i millor àlbum vocal pop contemporani, els dos per ‘El mal querer’, i millor cançó urbana per ‘Con altura’).

La 62a edició dels Grammy se celebra avui a l’Staples Center de Los Angeles (EUA) amb Alicia Keys com a mestra de cerimònies per segon any consecutiu.