JUDICI A NOVA YORK

Annabella Sciorra: «Weinstein es va posar sobre meu i em va violar»

L'actriu ofereix el primer testimoni sota jurament en un judici acusant el productor d'agressió sexual

Tot i que el seu cas ha prescrit amb la seva veu es busca establir el patró per al càrrec de depredador

zentauroepp51900515 icult200123192924

zentauroepp51900515 icult200123192924 / JUSTIN LANE

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

Unes setmanes després que Harvey Weinstein ataqués Annabella Sciorra en el que l’actriu assegura que va ser una violenta violació, ella el va confrontar. Li va dir que després que la penetrés va tenir un defalliment i es va despertar amb la camisa de dormir pujada després que ell li practiqués forçosament sexe oral. Llavors, segons l’actriu, ell va contestar: «És el que diuen totes les noies bones catòliques» i va afegir: «Això queda entre tu i jo».

Aquestes paraules es van imposar durant més de 25 anys. Ja no. Aquest dijous l’actriu d’‘Els Soprano’, de 57 anys, s’ha convertit en la primera dona de les més de 100 que públicament han assenyalat Weinstein que l’acusa en un tribunal i sota jurament d’una agressió sexual. I tot i que les lleis de prescripció de delictes deixen la seva violació fora del cas plantejat per la fiscalia novaiorquesa sobre les denúncies de dues dones més, la veu de Sciorra es considera fonamental, com la de tres presumptes víctimes més que s’escoltaran a la sala 1.530 del Suprem novaiorquès, per mirar de condemnar Weinstein en els dos càrrecs més greus dels cinc als quals s’enfronta: agressió sexual depredadora.

Emoció i fermesa

Aquesta veu a estones s’ha trencat d’emoció i plor mentre Sciorra revivia aquella nit amb Weinstein, un productor que ja coneixia i que una vegada li va enviar crispetes i valium (als quals l’actriu es va enganxar) i una altra xocolates en forma de penis. Després d’un sopar en el qual van coincidir, i en el qual el conductor del productor va portar Sciorra al seu edifici, Weinstein es va plantar a l’apartament. Ella, en camisa de dormir, va obrir la porta.

Ell va entrar i va començar a caminar, segons Sciorra per mirar si hi havia algú més. Llavors el va veure començant a descordar-se la camisa. «El que volia era obvi i jo no volia sexe», ha explicat. Va intentar escapolir-se però ell la va agafar i la va llançar sobre el llit. «Així que intentava treure-me’l de sobre li donava cops de puny i puntades de peu i em va agafar les mans i me les va posar sobre el cap», ha explicat, gesticulant.

«Es va posar sobre meu i em va violar», ha dit després, i a instàncies de la fiscalia ha sigut més gràfica. «Va posar el seu penis a la meva vagina i em va violar. En cert moment va parar i va ejacular sobre la meva cama». Després Weinstein va dir: «Controlo perfectament els temps. I llavors va procedir a posar la seva boca a la meva vagina i abans de fer-ho va dir: això és per a tu». Va ser llavors quan el cos de Sciorra va reaccionar «com en un atac», i va defallir.

Altres capítols

Notícies relacionades

El testimoni ha passat per molts més capítols. El del «fàstic» que va sentir. El de la decisió de no trucar a la policia o no explicar-l’hi a ningú. El d’un període en què va començar a beure en excés i autolesionar-se. I també per altres trobades amb Weinstein, des d’aquella en què el va confrontar fins a altres professionals quan va treballar en una de les seves pel·lícules i altres en què va haver de fugir del seu assetjament, a Londres o a Cannes.

Sciorra també ha hagut d’utilitzar la seva veu per defensar-se d’insinuacions amb les quals Donna Rotunno, la dona que dirigeix la defensa de Weinstein, ha buscat posar en dubte la seva versió i el seu caràcter. I el «no» de Sciorra, per exemple, ha sigut contundent quan l’advocada ha suggerit que va beure «molt» la nit de la «suposada agressió».