TENIA 73 ANYS

Mor el galerista Joan de Muga, artífex el 1976 de la Galeria Joan Prats

L'empresari va impulsar Edicions Polígrafa, que va distribuir obres de grans creadors amb presència a les principals fires d'art

També s'ha conegut la mort d'Ernesto Ventós, artista, col·leccionista i president de la Fundació Ernesto Ventós

prats

prats

1
Es llegeix en minuts
Efe

El galerista Joan de Muga Dòria, artífex l’any 1976 de la Galeria Joan Prats, ha mort a Barcelona als 73 anys després d’una llarga malaltia, segons han confirmat fonts del sector cultural.

Tot just transcendir el seu òbit, el departament de Cultura de la Generalitat, a través del seu compte de Twitter, ha lamentat la mort i ha recordat que De Muga també va ser l’impulsor d’Edicions Polígrafa i que el 2015 havia rebut la Creu de Sant Jordi per la seva «trajectòria de compromís amb la creació contemporània».

La mort d’Ernesto Ventós

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) ha lamentat la mort del galerista i la d’Ernesto Ventós, artista, col·leccionista i president de la Fundació Ernesto Ventós, nascut el 1945, que va dedicar els quaranta anys de la seva vida professional com a perfumista a la recerca d’obres d’art que li suggerien «memòries olfactives».

Ventós comptava amb una col·lecció en la qual incloïa treballs d’artistes internacionals com Oleg Dou, Jannis Kounellis, James Clar, Pep Agut o Manel Armengol.

L’ICEC ha destacat que «el món de l’art i la creació contemporània catalana perden dos referents».

Joan de Muga també va impulsar altres espais d’art, a més de la Galeria Joan Prats, en ciutats com Nova York i Los Angeles i va destacar per la promoció internacional d’artistes catalans.

A través d’Edicions Polígrafa va editar i va distribuir obres de grans creadors, amb presència en les principals fires d’art de tot el món.

La galeria Joan Prats

Va fundar la galeria Joan Prats, juntament amb el seu pare Manuel de Muga, que era editor, el 1976 al mateix local de la Rambla Catalunya on el mecenes Joan Prats tenia una botiga de barrets.

Notícies relacionades

Des d’aleshores, tot i que fa uns anys va canviar la seva ubicació a un altre espai del carrer Balmes, es va convertir en una de les «pioneres en l’escena contemporània internacional», participant en fires com a ARC, Art Basel, Art Basel-Miami Beach o Art Basel-Hong Kong.

Entre els seus artistes destaquen Hannah Collins, Evru-Zush, Luis Gordillo, Hernández Pijuan, Alicia Kopf, Chema Madoz, Muntadas, Perejaume, Ràfols Casamada o Juan Uslé.

Temes:

Art