LA 'SHORTLIST'

'Dolor y gloria', d'Almodóvar, preseleccionada per als Oscar

Els premis de l'Acadèmia de Hollywood s'entregaran el 9 de febrer

zentauroepp50627483 hollywood  california   october 27   antonio banderas and pe191028140837

zentauroepp50627483 hollywood california october 27 antonio banderas and pe191028140837 / Steve Granitz

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La pel·lícula de Pedro Almodóvar ‘Dolor y gloria’ Pedro Almodóvar ‘Dolor y gloria’ha sigut preseleccionada per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de Hollywood per competir perl’Oscar a millor pel·lícula internacional, entrant en l’anomenada ‘shortlist’ (‘llista curta’).

Els nominats es coneixeran amb la resta de nominacions al gener, després dels Globus d’Or, i els guanyadors s’anunciaran durant la 92a edició delspremis Oscar, que s’entregaran el 9 de febrer de 2020.

Es tracta de la tercera vegada que una pel·lícula dirigida pel cineasta manxec opta a la categoria de Millor pel·lícula de parla no anglesa, un guardó que va aconseguir el 1999 per ‘Todo sobre mi madre’ i per al qual va ser candidat el 1988 amb ‘Mujeres al borde de un ataque de nervios’.

A més, Almodóvar va ser guardonat amb l’Oscar al Millor guió original el 2002 per ‘Hable con ella’, pel·lícula per la qual també va ser candidat a l’Oscar a Millor direcció.

Quatre pel·lícules espanyoles

Notícies relacionades

’Campeones’, dirigida per Javier Fesser, va ser elegida per representar Espanya en la passada edició dels Oscar, tot i que finalment no va aconseguir colar-se entre les favorites de l’Acadèmia de Hollywood.

Fins ara, només quatre pel·lícules espanyoles s’han alçat amb el guardó en la categoria de Millor Pel·lícula de parla no anglesa: ‘Volver a empezar’, de José Luis Garci; ‘Belle Époque’, de Fernando Trueba; ‘Todo sobre mi madre’, de Pedro Almodóvar; i ‘Mar adentro’, d’Alejandro Amenábar, que a més va ser l’última pel·lícula espanyola que va optar a l’Oscar en aquesta categoria.