llegenda viva de Hollywood

Kirk Douglas compleix 103 anys

El mític actor és l'última gran icona masculina de l'edat daurada del cine nord-americà

zentauroepp45781082 actor kirk douglas is seen prior to the unveiling of actor m191209100357

zentauroepp45781082 actor kirk douglas is seen prior to the unveiling of actor m191209100357 / MARIO ANZUONI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El llegendari actor nord-americà Kirk Douglas ha fet aquest dilluns 103 anys. Última gran icona masculina de l’edat daurada de Hollywood, va ser nominat en tres ocasions al’Oscar  al millor intèrpret i el 1996 va rebre l’Oscar d’honor a la seva carrera. El seu palmarès inclou també dos Globus d’Or. Douglas ha tingut una carrera extraordinàriament prolífica i plena de clàssics, amb més de 90 pel·lícules que travessen tota classe de gèneres, des del cine èpic (‘Espàrtac’, ‘Ulises’ o ‘Los Vikingos’), al drama (‘El ídolo de barro’, ‘Camins de glòria’), el western (‘Duel de titans’, ‘Camí de la forca’) o el cine negre (‘Retorn al passat’). 

Cameron Douglas, Kirk Douglas i Michael Douglas, net, avi i fill / Arxiu

El d’Espàrtac ha sigut un dels personatges més importants interpretats per aquest actor, però abans hi va haver molts títols importants.  Nascut el 1916 amb el nom d’Issur Danielovitch Demsky, al si d’una família d’eslaus jueus que havia emigrat als Estats Units, Douglas no va debutar fins als 30 anys, amb ‘El extraño amor de Martha Ivers’ (1946).  Al complir els 92 anys, Kirk Douglas va decidir tornar als escenaris.

Notícies relacionades

El mític actor del clotet a la barbeta va haver de recuperar la dicció i la loquacitat d’abans a causa d’un vessament cerebral que va patir el 1996 i que temporalment el va deixar sense poder parlar, tan deprimit que va arribar a pensar en el suïcidi, segons va explicar en una de les seves biografies.

Pare del també actor Michael Douglas, no han transcendit imatges dels seus últims aniversaris. 

Temes:

Kirk Douglas