FESTIVAL LITERARI

Cita de cap de setmana al Sant Jordi de Nadal

El festival hivernal del llibre, que organitza el TRESC, congregarà més de cent autors a l'Antiga Fàbrica Damm

El recinte acollirà aquest dissabte i diumenge diverses activitats com tallers, concerts i col·loquis per a públic infantil i adult

zentauroepp51112894 icult fotos edici n 2018  sant jordi de nadal del tresc en l191127141252

zentauroepp51112894 icult fotos edici n 2018 sant jordi de nadal del tresc en l191127141252

2
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un cap de setmana de festival literari el nom del qual ho diu tot: el Sant Jordi de Nadal. En les anteriors cinc edicions anomenat Mercat de Nadal del Llibre, aquesta rebatejada proposta gratuïta omplirà aquest dissabte i diumenge l’Antiga Fàbrica Damm  de llibres, autors, lectors, llibreters i activitats de tot tipus i per a totes les edats, organitzada per la comunitat de cultura TRESC.  

Firmes d’autors, col·loquis, tallers i concerts comptaran en aquest Sant Jordi hivernal amb la complicitat d’un centenar d’escriptors, entre els quals, Najat El Hachmi, Joaquim Carbó, Roger de Gràcia, Maria Barbal, Xavier Bosch, Màrius Serra, Jordi Nopca, Oriol Comas i Rafel Nadal, les il·lustradores Lola Vendetta i Lyona o la cantant Christina Rosenvinge, que publica llibre.

Activitats infantils

En aquesta sisena edició tindrà més protagonisme el públic infantil, amb una oferta d’activitats que inclouran màgia, contacontes, tallers i experiments científics, a més de la presència de personatges com Geronimo i Tea StiltonPep el Pollet i la figura del pallasso Muniato

«L’objectiu és convertir-ho en una festa en què el lector és el protagonista, on es posa en valor la idea de comunitat de cultura i de punt de trobada per a activitats que ofereixen una experiència cultural completa», assenyala el director del TRESC, Pepe Zapata.

Això, sense oblidar que el llibre és un infal·lible regal nadalenc que estarà omnipresent en estands de més d’una desena de llibreries (algunes d’especialitzades en temàtica japonesa, literatura infantil, llatinoamericana o de viatges), acompanyats dels de botigues d’artesania amb productes relacionats amb la literatura. 

Ambient en l’edició del 2018, a l’antiga Fàbrica Damm / Tresc

«Les activitats estan atentes a les últimes novetats literàries des del punt de vista del lector, buscant atreure diferents perfils de lectors», afegeix Zapata, que apunta a les vinculades a la música (Rosenvinge, Guillem Ramisa o La Folie), la via més ‘mainstream’ que poden representar Barbal o Bosch, la lúdica (Màrius Serra i Oriol Comas), la mentalitat més jove, amb noves veus de la narrativa en català (Alba Dalmau, Alba Gost, Júlia Ramírez, Martí Rodríguez i Laia Soler), de la poesia (l’‘slammer’ Salva Soler i els poetes Xavier Mas Craviotto, Anna Gas Serra i Pol Guasch) o ‘booktubers’ com Mixa i Marta Meneu-Borja. 

Ecoedició i maternitat

Notícies relacionades

Hi haurà, a més, taules rodones amb professionals del sector editorial, com els traductors dels últims premis Nobel de Literatura, o sobre el procés de creació literària (hi seran l’Escola Cursiva, el Laboratori de Lletres i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès) i els secrets de l’ecoedició; xerrades sobre maternitat i sexualitat i feminisme, sobre literatura criminal i espectacles de Big Mama Montse (sobre Teresa Pàmies) o ‘Brossabadat’ (amb Jordi Cambras). 

El 2018 van visitar el festival 10.000 persones. De nou, aquest any l’accés és gratuït però és necessària la inscripció prèvia (tant per a socis com no socis del TRESC) a www.santjordidenadal.cat, per controlar l’aforament. La novetat és l’ampliació d’un dia a una jornada i mitja (dissabte 30, de 10.30 a 21 h i diumenge 1 de desembre, de 10.30 a 15.30 h). A la part posterior de l’Antiga Fàbrica Damm, batejada com a plaça del Llibre, s’ubicarà la zona gastronòmica, amb taules i ‘food trucks’.  

Temes:

Llibres