QUÈ FER AVUI A BARCELONA

Dau Barcelona: una jornada per jugar sense parar

El recinte de Fabra i Coats acull la vuitena edició d'aquesta festa per a adults i nens

Ofereix més de 600 taules, campionats, tallers, presentacions i altres activitats lúdiques

gran-dau-historic-22

gran-dau-historic-22

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

El joc ens proporciona múltiples sensacions agradables, ens entreté, ens pot aportar coneixements, facilita la relació amb altres persones, i sobretot ens fa passar estones molt divertides. Per això, la proposta que avui ofereix Dau Barcelona al recinte de Fabra i Coats i la plaça de Can Fabra,entre altres espais, és immillorable. L’esdeveniment és gratuït i consisteix en una sèrie d’actes però, sobretot, en la instal·lació de 600 taules a càrrec d’editorials de jocs i altres per a prototips, campionats, sessions de creació i presentacions (cada una amb una persona que ens explica les regles) en 9.000 metres quadrats. Ja és la vuitena edició i el nombre de visitants augmenta cada any (l’any passat, 26.500). És que som molt juganers...

  

 

Diverses opcions de Dau

Hi ha espais per a tothom: el Dau Històric reuneix els aficionats alsjocs de guerra, històrics i de miniatures; Dauet Barcelona està dedicat als nens de 5 a 12 anys, fomenta el joc en català i ofereix taules per descobrir els més tradicionals i populars; DauPro és el lloc de trobada entre els professionals del sector per trobar-se i debatre, mentre que Els Jocs de Demà (al casal L’Harmonia) ens mostrarà les novetats i projectes, així com celebrarà presentacions, tallers i xerrades amb els autors convidats.

Dau Històric proposa jocs ambientats en l'antiguitat. / AJUNTAMENT BCN

L’Institut Martí i Pous es dedicarà al Dau Històric i allà es faran més de 25 demostracions i exhibicions, una iniciació als jocs de miniatures, hi haurà múltiples tornejos de jocs com X-Wing, Blood Bowl, Waharmmer Fantasy, Punkapocalyptic o Batman i conferències (sobre El viejo Belchite i el disseny dels wargames), així com la instal·lació d’un mercat d’objectes de segona mà relacionats amb aquests.

Els assistents poden participar en diversos tornejos. / AJUNTAMENT BCN

Jocs de tota la vida i competicions

El Dau Tradicional està situat al pati de l’Institut Martí Pous on, de 10 a 18 hores, podrem practicar les xanques (un artefacte que requereix una especial destresa), les tradicionals baldufes (amb propostes artístiques) o competir en jocs d’habilitat en què la velocitat de reacció, la paciència i la cooperació ens ajudaran a triomfar. La novetat d’aquest any és que s’incorporen jocs tradicionals de la Bretanya com el palet (una espècie de petanca amb xapes) o la pilota bretona (molt similar, però amb boles).

Els jocs més tradicionals també tenen el seu espai. / AJUNTAMENT BCN

Notícies relacionades

Avui durant tot el dia, a la Fàbrica de Creació (Espai Polivalent i Espai Zero) es podrà participar en Atrapa l’espia (de detectius i per a totes les edats i en què ens haurem de fixar en tots els detalls repartits pels espais), Fantasma Blitz, Shikokou i Magic maze (unes partides gegants). Els incondicionals dels mots encreuats poden intervenir en una competició a partir de les 16.30 de la tarda amb l’ajuda dels seus creadors com Anna Genís, Jep Farret, Jordi Fortuny, Màrius Serra i Marc Isern, habituals dels diaris catalans. Hi ha dos nivells segons el grau de dificultat (Crucifaci’ls Crucifiqui’ls) i, a les 18 hores, poden apuntar-se a l’interactiu Kahoot.

Els nens poden aprendre molts jocs nous. / AJUNTAMENT BCN

Els nens també són protagonistes

El casal del barri, l’Ateneu L’Harmonia, acollirà un concurs i un taller infantil de creació de jocs, un taller de bridge per a nens i una xerrada sobre la investigació en el camp lúdic. Els més petits poden dirigir-se al gimnàs de la Can Fabra, on tot el dia podran disfrutar de jocs adequats per als qui tinguin entre 5 i 12 anys. Un detall important per als pares, hi haurà un lloc reservat per aparcar els cotxets de bebè. Nens i adults avui poden passar una jornada inoblidable. ¡A jugar!

 / AJUNTAMENT BCN / El certamen també pretén estimular el joc en català.

Dau Barcelona

Lloc:  Fabra i Coats i altres espais.

Horaris:  avui, diumenge, a partir de les 10 del matí.

Preu:  entrada lliure

Més informació:  barcelona.cat/daubarcelona