DRETS D'AUTOR

Cultura tanca la web exvagos.com i li imposa una multa de 400.000 euros

La pàgina, sancionada per reincidència, ofereix centenars de milers de continguts culturals de manera il·legal

captura

captura

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Cultura i Esport en funcions, José Guirao, ha imposat una sanció de 400.000 euros a la web www.exvagos.com, www.exvagos1.com i www.exvagos2.com per la comissiód’una infracció molt greu a la llei de propietat intel·lectual, segons ha informat aquest dilluns el departament que dirigeix. Segons destaca Cultura, aquesta multa obeeix a la represa, dues o més vegades, d’activitats il·lícites de vulneració de drets de propietat intel·lectual a internet.

Així mateix, el ministre ha resolt el cessament de l’activitat d’aquesta web durant un any. En cas de no produir-se el cessament voluntari de la seva activitat, el ministeri requerirà la col·laboració necessària dels operadors d’accés a internet, els serveis d’allotjament, els motors de cerca i els serveis de publicitat perquè suspenguin els serveis prestats a l’infractor.

Amb aquesta sanció es resol un procediment administratiu de caràcter sancionador en relació amb les denúncies presentades perl’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI), i iniciat a finals de juliol del 2019.

Oferta de 760.000 continguts

La Coalició de Creadors i Indústries de Continguts afirma en un comunicat que aquesta web «oferia il·legalment un altíssim volum de continguts, superant en l’actualitat els 760.000 (194.000 ‘ebooks’, 180.0000 resultats de cine, 92.000 de música, 30.000 videojocs, entre d’altres)». La web, prossegueix la col·lació, va arribar a tenir «gairebé tres milions d’usuaris» i ahir eren encara més de dos milions. «Tot això –assenyala l’entitat–, li feia ostentar la posició 354 en la classificació de webs més visitats a Espanya, llocs pròxims a webs de referència com la d’El Corte Inglés i per sobre d’altres com la de Los 40 Principales».

Notícies relacionades

Cultura assenyala que en l’expedient «ha quedat demostrat que exvagos.com és un web reincident en la vulneració de drets de propietat intel·lectual i que ha vingut utilitzant dominis mirall per eludir el control de la legalitat». A més, recalca que ha comptat «amb publicitat associada que proporcionava un lucre per al titular de la web, en perjudici dels drets dels autors i creadors».

Es tracta de la segona sanció que imposa Guirao a una web reincident, després de la que va imposar el juny del 2018 a www.x-caleta.com, i www.x-caleta2.com, amb un import de 375.000 euros.

Temes:

Drets d'autor