13 jul 2020

Anar al contingut

Mor als 92 anys l'empresari i mecenes d'art Josep Ildefons Suñol

La seva trajectòria com a col·leccionista i mecenes d'art ha sigut extensa i fructífera, i destaca el seu paper filantròpic

Efe

Mor als 92 anys l'empresari i mecenes d'art Josep Ildefons Suñol

L’empresari, advocat i mecenes d’art Josep Ildefons Suñol i Soler ha mort a Barcelona als 92 anys, segons ha informat aquest dilluns la Fundació Suñol i la Fundació Glòria Soler.

L’acte de comiat públic de Josep Ildefons Suñol i Soler tindrà lloc demà dimarts dia 12 de 15 a 19 hores a la nova seu de la Fundació Suñol, en el número 14 del carrer Mejía Lequerica.

La seva trajectòria com a col·leccionista i mecenes d’art ha sigut extensa i fructífera, i destaca el seu paper filantròpic i les seves contribucions a la millora social i col·lectiva.

Aquesta activitat s’ha dut a terme a través de les dues fundacions que ha promogut i impulsat i de les quals era president i fundador: la Fundació Suñol, centrada en la promoció i difusió de l’art contemporani a través de la creació de projectes expositius i activitats, i la Fundació Glòria Soler, que recolza projectes en els àmbits científic i social.

«Des de la Fundació Suñol li volem retre homenatge de la manera que millor honra la seva memòria: continuant amb les activitats previstes amb motiu de la presentació de la seva nova seu a les Corts, un local ple d’història que ara més que mai obrim per mantenir viu el seu record i continuar el seu llegat».

Suñol, que era fill del que va ser president del FC Barcelona i diputat d’ERC durant la República Josep Suñol, va obrir el 2007 al passeig de Gràcia, al costat de la Pedrera, la Fundació Suñol, una de les col·leccions privades d’art contemporani més importants d’Espanya amb més de 1.200 obres.

En els seus fons hi ha obres com ara dos ‘warhols’, un retrat de Mao i una sopa Campbell’s; Busto de dona amb brusa groga (1943), de Picasso; Composition bleue (1923), de Joan Miró; Studies for motion picture scenario (1935), de Dalí; La jambe (1958) de Giacometti; Ascendente nº 2 (1954), de Pablo Palazuelo; Gran personaje de pie (1934), de Julio González, i Masque de Kiki de Montparnasse (1928), de Pablo Gargallo.

També atresora una gran col·lecció de l’art pop espanyol de l’Equipo Crònica (La rendición de Torrejón, 1970), Rierol (Winston Churchill peintre, 1969), Zush (Letter to the Universe i The Zorld, 1977); i una sèrie de retrats fotogràfics de Picasso, Miró, Giacometti, Calder i Dalí, realitzats entre 1924 i 1931 per Man Ray.