GUARDÓ LITERARI

Elisa Ferrer guanya el premi Tusquets amb la seva primera novel·la

L'obra de l'escriptora valenciana es titula 'Temporada de avispas'

zentauroepp50165002 icult premio tusquets editores de novela 2019  foto elisa fe191001122658

zentauroepp50165002 icult premio tusquets editores de novela 2019 foto elisa fe191001122658

1
Es llegeix en minuts

L’escriptora valenciana Elisa Ferrer (l’Alcúdia de Crespins, 1983) ha guanyat aquest dimarts, per unanimitat del jurat, el 15è Premi Tusquets de novel·la amb l’obra ‘Temporada de avispas’, la història d’una noia que es retroba amb el seu pare absent i recapitula una infància desemparada, en la qual la conflictiva relació amb la seva mare i el seu germà serà també decisiva.  La Nuria, la protagonista, és una dibuixant d’una revista satírica que es queda a l’atur a causa de la crisi. Una trucada anunciant que el seu pare és a l’UCI desencadenarà el relat marcat per la por irracional de les abelles que no deixa de dibuixar una vegada rere l’altra. 

El jurat, presidit per Almudena Grandes, i integrat per Antonio Orejudo, Eva Cosculluela, María Tena –guanyadora de la convocatòria anterior– i l’editor Juan Cerezo ha destacat de la novel·la, la primera de Ferrer, que està «relatada amb una veu molt personal, de gran naturalitat i eficaç emoció». Els autors asseguren que Ferrer és tot un descobriment literari. 

Origen audiovisual 

Notícies relacionades

Un total de 716 manuscrits han sigut presentats a la convocatòria, la guanyadora de la qual obtindrà una estatueta de bronze dissenyada per Joaquín Camps i un avançament sobre drets d’autor de 18.000 euros. 

Ferrer ha treballat com a guionista televisiva i com a analista de guions de llargmetratge per al Departament de Ficció de RTVE. Ha publicat articles i poemes en diverses revistes literàries, entre les quals les de la Universitat d’Iowa –on va ser alumna del prestigiós màster d’escriptura– i la Universitat de Nova York. També és autora de l’assaig cinematogràfic ‘The Royal Tenenbaums’ a West Anderson.