FENOMEN GLOBAL

Rosalía segueix com un coet: cinc nominacions als Grammy Llatins

Després d'Alejandro Sanz, que aspira a vuit guardons, és l'artista que aconsegueix més candidatures

zentauroepp49337121 rosalia performs on day four of lollapalooza in grant park o190924165240

zentauroepp49337121 rosalia performs on day four of lollapalooza in grant park o190924165240 / Amy Harris

2
Es llegeix en minuts

Rosalía va aconseguir en l’edició dels Grammy Llatins del 2018 els premis a la millor cançó alternativa i a la millor fusió / interpretació urbana, tots dos per la cançó ‘Malamente’. Premis importants per a una estrella naixent. Però un any després l’artista de Sant Esteve Sesrovires aspira a caça major en els guardons: Millor àlbum de l’any, millor gravació de l’any, millor cançó de l’any, millor cançó pop de l’any i millor cançó urbana de l’any són les cinc categories a les quals ha sigut nominada.  

De fet, els cantants espanyols Alejandro Sanz i Rosalía lideren les nominacions per als Latin Grammy amb vuit i cinc candidatures, respectivament, ha anunciat aquest dimarts l’Acadèmia Llatina de la Gravació. Per darrere seu se situen el dominicà Juan Luis Guerra (amb la seva banda 4.40), l’argentí Andrés Calamaro, el colombià Fonseca i el peruà Tony Succar, amb quatre nominacions cada un. La vintena edició dels Latin Grammy se celebrarà el 14 de novembre al MGM Grand Garden Arena de Las Vegas (EUA).

El reconeixement a l’àlbum de l’any tindrà com a candidats Alejandro Sanz (’#ELDISCO’); Rosalía (‘El mal querer’); Paula Arenas (‘Visceral’); Rubén Blades (‘Paraíso Road Gang’); Andrés Calamaro (‘Cargar la suerte’); Fonseca (‘Agustín’); Luis Fonsi (‘Vida’); Ximena Sariñana (‘¿Dónde bailarán las niñas’); Tony Succar (‘Más de mí’), i Sebastián Yatra (’Fantasía’).

Al premi de gravació de l’any competeixen 'Mi persona favorita' de Alejandro Sanz i Camila Cabello; 'No tengo nada' d’Alejandro Sanz; 'Aute Couture' de Rosalía; 'Querer mejor' de Juanes i Alessia Cara; 'La plata' de Juanes i Lalo Ebratt; 'Verdades afiladas' de Andrés Calamaro; 'Kitipún' de Juan Luis Guerra; 'Parecen viernes' de Marc Anthony; 'Ahí ahí' de Vicente García, i 'Cobarde' de Ximena Sariñana.

I per la cançó de l’Aany s’enfrontaran 'Mi persona favorita' d’Alejandro Sanz ‘ Camila Cabello; 'No tengo nada' d’Alejandro Sanz, 'Calma' de Pedro Capó; 'El país' de Rubén Blades; 'Kitipún' de Juan Luis Guerra; 'Desconstrução' de Tiago Iorc; 'Quédate' de Kany García i Tommy Torres; 'Querer mejor' de Juanes i Alessia Cara; 'Un año' de Sebastián Yatra i Reik, i 'Ven' de Fonseca.

El guardó a gravació de l’any reconeix els assoliments d’artistes, productors i enginyers de so, mentre que el de cançó de l’any distingeix els compositors.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Aitana, Burning Caravan, Cami, Fer Casillas, Chipi Chacón, Elsa i Elmar, Greiicy, Juan Ingaramo, Paulo Londra i Nella optaran al Latin Grammy almillor nou artista.

L’Acadèmia va assegurar que els nominats per a aquesta nova edició dels Latin Grammy van ser escollits entre aproximadament 15.500 inscripcions per a un total de 49 categories, i va recordar que en aquests premis només poden participar les gravacions publicades entre l’1 de juny del 2018 i el 31 de maig del 2019.