HEROI DE CÒMIC

El MNAC projectarà el símbol de Batman als 80 anys de la seva creació

El 'batsenyal' es podrà veure sobre el Museu d'Art Nacional de Catalunya dissabte 21 de setembre

zentauroepp49840306 web   dibujo batman de enrico marini  ecc ediciones190913135137

zentauroepp49840306 web dibujo batman de enrico marini ecc ediciones190913135137

1
Es llegeix en minuts

Després d’exposicions de Corto Maltés’el Víbora’ o la pròxima sobre Osamu Tezuka, el ‘déu’ del manga, i per si algú ho dubtava, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) continua atent a la difusió del còmic. El 21 de setembre, dissabte, i coincidint amb els 80 anys de la creació de Batman, el museu projectarà des de dalt de Montjuïc el ‘batsenyal’, el símbol de l’icònic Cavaller Fosc, com si Barcelona s’hagués convertit en Gotham City. 

Així, el MNAC s’afegeix a altres edificis que projectaran l’emblemàtic símbol de l’Home Ratpenat, coml’Empire State Building de Nova York, les Galeries Lafayette de París o el Senat de Londres, segons han informat els organitzadors. 

El MNAC, de nit / JULIO CARBÓ

Començant a Melbourne i acabant a Los Angeles, el ‘batsenyal’ es projectarà a les vuit de la tarda hora local de cada ciutat i serà el colofó d’un programa d’esdeveniments que es desenvoluparan al llarg del dia, amb celebracions de fans a diversos llocs del món. 

La llista de ciutats que mostraran el senyal són Melbourne (Federation Square); Tòquio (Magnet by Shibuya 109); Johannesburg (The Leonardo); Berlín (Torre de la Televisió); Roma (Plaça d’Espanya); París (Galeries Lafayette); Barcelona (Museu Nacional d’Art de Catalunya); Londres (Senat); Sao Paulo (Itaúsa); Nova York (Empire State Building); Mont-real (Complex Dupuis); Ciutat de Mèxic (Torre Reforma) i Los Angeles (Ajuntament). 

Notícies relacionades

El moment culminant tindrà lloc a Nova York (Gotham City), quan el senyal que serveix de crida per a Batman s’encendrà durant una cerimònia especial a l’Empire State Building.

Els fans podran seguir les il·luminacions del ‘batsenyal’ amb un mapa interactiu a la pàgina web Batman80.com, de DC Comics.