ALS 72 ANYS, D'UNA FALLADA RENAL

Mor Camilo Sesto, un mite als dos costats de l'Atlàntic

«Estimats amics i amigues. Lamentem molt comunicar-vos que el nostre gran i estimat artista Camilo Sesto ens acaba de deixar. Descansi en pau», diu el comunicat al seu compte de Twitter

20190908 451517 camilosestoe 1 1 / periodico

3
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Camilo Sesto (Alcoi, 1946) ha mort aquest diumenge als 72 anys d’edat, segons han confirmat al seu compte de Twitter. «Estimats amics i amigues. Lamentem molt comunicar-vos que el nostre gran i estimat artista Camilo Sesto ens acaba de deixar. Descansi en pau».

Segons explica ’El País’, Camilo Sesto havia sigut ingressat a la clínica Quirón de la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón la tarda d’aquest dissabte, pelsproblemes renals que patia. Sobre la 1.30 del matí ha patit una parada cardiorespiratòria i els metges han certificat la seva mort a les 4.30 d’aquest diumenge.

Camilo Sesto va néixer com Camilo Blanes Cortés a Alcoi (Alacant) un 16 de setembre de 1946. Cantant, compositor i productor, ha venut més de 100 milions de discos i n’ha col·locat 52 senzills al número 1 de les llistes espanyoles.

Músic i compositor, va realitzar estudis de belles arts i va començar la seva carrera musical formant part del grup Los Dayson quan a penes era un adolescent. Ja amb 18 anys es va traslladar a Madrid per provar sort i, des d’aleshores, va desenvolupar una completa carrera musical amb la venda de milions de discos a Espanya i Iberoamèrica.

'Algo de mí'

El seu primer albúm ‘Algo de mí’ es va gravar el 1971 i dos anys després varepresentar Espanya al festival internacional de l’OTI, amb la cançó ‘Algo más’, tema amb què va aconseguir una gran èxit de vendes a tot Llatinoamèrica.

El 1975 va cobrar més popularitat a l’interpretar, al costat de la cantant dominicana Ángela Carrasco, el protagonista al musical ‘Jesucristo Superstar’, estrenat a Madrid.

Camilo tambéha produït obres d’èxit mundial com l’adaptació de l’òpera rock ‘Jesucristo Superstar’, l’única que segons el mateix Andrew Lloyd Webber estava a l’altura del musical original i és responsable de l’adaptació al castellà d’‘Air Supply’.

A la seva faceta de cantant caldria afegir la seva condició menys coneguda decompositor per a artistes com Miguel Bosé(de qui també va ser el descobridor), Ángela Carrasco, Lani Hall, José José, Sergio Fachelli o Francisco, entre altres.

Últim disc

El seu últim treball, «Camilo sinfónico», va ser gravat ambl’orquestra de Ràdio Televisió Espanyolai amb col·laboracions d’artistes espanyoles com Marta Sánchez, Pastora Soler, Ruth Lorenzo o Mónica Naranjo, es va presentar a Madrid el passat 20 de novembre.

Alguns dels seus èxits més recordats van ser ‘Fresa salvaje’ i ‘Algo de mí’ (1972), ‘El amor de mi vida’ i ‘Vivir así es morir de amor’ (1978) o ‘Pérdoname’ (1980).

Cascada de condols

Les reaccions a la mort d’un dels referents de la música a Espanya no s’han fet esperar. Un dels primers a expressar les seves condolences ha sigut el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que ha dit que les seves melodies «seran sempre part de la nostra memòria». Al seu perfil de Twitter, Sánchez ha publicat una foto de Camilo Sesto i ha escrit que «amb la seva veu genuïna, com a intèrpret i compositor, va aconseguir ser un dels artistes més estimats i universals».

Notícies relacionades

  També el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha tingut un record del cantant alcoià: