Camilo Sesto: les reaccions a la seva mort a internet

camilo-sesto

camilo-sesto

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Camilo Sesto (Alcoi, 1946) ha mort aquest diumenge als 72 anys d’edat, segons han confirmat al seu compte de Twitter. Les mostres d’afecte i les condolences no s’han fet esperar a les xarxes socials, on el cantant ha sigut ‘trending topic’ des de primera hora del matí.

«Alcoi plora hui la mort de Camilo Sesto, l’alcoià més universal i autor de tantes cançons que formen part de la nostra vida», ha tuitejat l’alcalde del seu Alcoi natal, Toni Francés, que ha decretat dos dies de dol oficial al municipi.

Un dels primers polítics a reaccionar ha sigut el president Pedro Sánchez, que ha destacat la seva figura artística. «Va aconseguir ser un dels artistes més estimats i universals», ha tuitejat el secretari general del PSOE. El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha donat el condol a la família, amics i artistes que coneixien «un i els nostres cantants més populars, existosos i universals». El popular Pablo Casado, per la seva part, recalca la «veu privilegiada i admirable». «Un excel·lent compositor que ens deixa un gran llegat i interpretacions irrepetibles», ha afegit. 

La mort de Camilo Sesto va generar reaccions entre artistes de tot el món, principalment espanyols i llatinoamericans, com l’espanyola Chenoa, el veneçolà Carlos Baute, el mexicà Aleks Syntek i el xilè Andrés de León. «Gràcies per tant art», ha tuitejat la cantant mallorquina d’origen argentí. «Sempre estarà la seva privilegiada veu i gran tema entre nosaltres, gran llegat musical ens ha deixat el gran Camilo Sesto», va publicar Baute.

Notícies relacionades

 

Molts tuitaires anònims comparteixen en aquests moments les seves condolences amb familiars i amics del cantant nascut Camilo Blanes Cortés a Alcoi un 16 de setembre de 1946. També tuitegen algunes de les seves lletres més conegudes, pengen vídeos d’actuacions en directe i altres records.