"IMMEDIATAMENT"

L'Òpera de Los Angeles designa una famosa advocada per investigar Domingo

Debra Wong Yan, del bufet Gibson, Dunn & Crutcher, s'ha encarregat de diversos casos per conductes similars

Una publicació local l'ha designat com una de les 500 persones més influents de Los Angeles

debra placidoap

debra placidoap

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’Òpera de Los Angeles (EUA) ha designat una advocada perquè investigui "de forma independent i exhaustiva" les acusacions d’assetjament sexual contra el tenor espanyol Plácido Domingo.

Fonts de la institució, el director general de la qual és el mateix Domingo des del 2003, han confirmat que l’"Ópera de Los Angeles ha contractat els serveis de l’advocada Debra Wong Yan, del bufet Gibson, Dunn & Crutcher", que començarà la seva investigació "immediatament".

Yang va prestar serveis com a fiscal al Tribunal Superior del Comtat de Los Angeles, segons la pàgina web del bufet per al qual treballa, i s’ha encarregat de diversos casos d’acusacions per conductes similars.

A més, l’advocada ha sigut considerada per la publicació de negocis 'Los Angeles Business Journal' com una de les 500 persones més influents de Los Angeles des del 2016 i dirigeix el gabinet de crisi de la companyia, enfocada en casos d’"alt perfil".

El 2017, la Universitat del Sud de Califòrnia (USC) va contractar Yang per investigar la conducta de Carmen A. Puliafito, una exdegana de la seva facultat de Medicina que va ser acusada de consumir drogues i celebrar festes amb joves addictes, prostitutes i altres membres de la institució.

Acusacions de nou dones

Llegenda de l’òpera i estrella mundial de la música clàssica, el tenor espanyol va ser acusat la setmana passada per vuit cantants i una ballarina per presumpte assetjament sexual.

Davant de les acusacions, Domingo va dir en un comunicat que va creure sempre que totes les seves "interaccions i relacions" amb dones eren "benvingudes i consensuades".

"La gent que em coneix o que ha treballat amb mi sap que no soc algú que faci mal, ofengui o avergonyeixi ningú", va assegurar.

Però l’Òpera de Los Angeles no és l’única organització musical que ha reaccionat a les acusacions contra Domingo.

Cancel·lacions

Tantl’Orquestra de Filadèlfia com l’Òpera de San Francisco, totes dues també als EUA, han cancel·lat les actuacions del tenor previstes en la seva programació, una d’aquestes com la gran inauguració de la nova temporada.

Per la seva part, elTeatro Real de Madrid ha confirmat l’actuació prevista de Domingo per al pròxim mes de maig amb 'La Traviata' i ha reiterat la seva "admiració i reconeixement" al tenor espanyol.

Notícies relacionades

El coliseu madrileny va considerar que "les acusacions que s’aboquen sobre aquest tipus de comportaments, ateses les seves conseqüències, han d’estar fundades i ser provades en les instàncies que corresponen".

Altres teatres europeus com la Scala de Milà (Itàlia), la Royal Opera House de Londres i l’Òpera de Viena també mantenen les seves cites amb Domingo basant-se en la seva presumpció d’innocència.