PREVIST PER A L'OCTUBRE

L'Òpera de San Francisco també cancel·la un concert de Plácido Domingo

L'entitat assegura en un comunicat que "dona una gran prioritat a crear un entorn segur en què tothom pugui centrar-se en la seva feina i art"

placido / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Òpera de San Francisco (Califòrnia, EUA) s’ha sumat al’Orquestra de Filadèlfia (Pennsilvània) i ha cancel·lat un concert que el tenor espanyol Plácido Domingo havia d’oferir el pròxim 6 d’octubre, després de l’aparició d’acusacions d’assetjament sexual per part de nou dones.

La institució californiana va emetre un comunicat la tarda d’aquest dimarts en què va explicar que, tot i que els "presumptes incidents" no van tenir lloc a San Francisco, l’Òpera està compromesa amb "una forta política contra l’assetjament sexual" que requereix de tots els membres "els màxims estàndards de conducta professional".

Nou dones –vuit cantants i una ballarina– han assegurat que Domingo les va sotmetre a assetjament sexual, segons testimonis recollits en un reportatge de l’agència AP, davant de la qual cosa el tenor ha respost que va creure "sempre" que totes les seves "interaccions i relacions" amb dones eren "benvingudes i consensuades".

"L’Òpera de San Francisco dona una gran prioritat a crear un entorn segur en què tothom pugui centrar-se en la seva feina i art, i en el qual els col·legues es tracten amb respecte, dignitat i companyonia", van apuntar des de l’entitat cultural.

Reembors d’entrades

Els qui tinguin entrades per al concert de Plácido Domingo el 6 d’octubre seran contactats per l’Òpera, que els oferirà tres possibilitats: rebre un reembors, canviar les seves entrades per d’altres per a una actuació diferent de la present temporada o donar els diners a la institució.

Després de l’anunci de l’Orquestra de Filadèlfia aquest matí, l’Òpera de San Francisco és la segona institució cultural dels Estats Units que cancel·la un esdeveniment de Plácido Domingo després que es donessin a conèixer les acusacions.

Notícies relacionades

Per la seva part, l’Òpera de Los Angeles (LA Opera), on el tenor espanyol exerceix de director general des del 2003, va revelar que obrirà una investigació sobre el cas.

Plácido Domingo és tota una institució i una figura a Los Angeles, on se’l considera una personalitat clau en el desenvolupament i promoció de l’òpera a la ciutat californiana, i té una estrella amb el seu nom al cèlebre passeig de la Fama de Hollywood.