festival de música avançada

L'Ajuntament expedienta el Sónar i la Fira per l'arribada a cavall de Cecilio G

El consistori demana als organitzadors i responsables del recinte informació sobre la presència de l'èquid al festival

sonar vid 26 185316 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de Barcelona ha obert un expedient informatiu al festival Sónar i a la Fira de Barcelona per una possible vulneració de l’ordenança de protecció d’animals després de l’arribada a cavall del cantant català de trap Cecilio G a l’escenari on va actuar el dissabte 20 de juliol. L’esmentada ordenança estableix que es prohibeixen els animals en espectacles.

Fonts del consistori expliquen que han decidit obrir l’expedient, a uns com a organitzadors i als altres com a responsables del recinte de Montjuïc, per obtenir informació sobre la presència, les condicions i l’origen del cavall per després decidir com procedeixen i si apliquen sancions o no. En paral·lel, l’ajuntament assenyala que també ha rebut una denúncia de la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (Faada) i que està al cas que altres entitats animalistes com el PACMA ha condemnat els fets.

Fonts del Sónar consultades per aquest diari només han assenyalat que "el festival donarà totes les explicacions necessàries en resposta al requeriment de l’Administració". Es pot assenyalar que aquest expedient arriba després que el certamen critiqués la inacció de l’ajuntament i la Generalitat en el conflicte laboral de la Fira amb els muntadors d’escenaris, que va provocar la crisi més gran de la seva història. Per la seva banda, la Fira de Barcelona ha apuntat a Efe que no tenien coneixement que s’utilitzarien animals en aquest espectacle i, en qualsevol cas, han recordat que va ser la decisió d’un artista que va actuar en un esdeveniment impulsat per un organitzador extern. 

Mussol i cavalls

Notícies relacionades

El debutant al festival Cecilio G, que també va exhibir un mussol durant el xou, va recórrer a cavall el trajecte que va des de la porta del recinte de Montjuïc fins a l’escenari SónarXS. 

Un fantasma sobre un cavall blanc a l’edició del Sónar del 2009 / Arxiu

Però aquesta no és la primera vegada que un cavall apareix al Sónar. El 1998 el músic finlandès Jimi Tenor va arribar a l’escenari de la Mar Bella a cavall i a l’edició del 2009 un fantasma sobre un gran cavall blanc es passejava pel festival de nit, una imatge que va formar part de la pel·lícula ‘Finisterrae’, dirigida per Sergio Caballero, un dels directors del festival.