EL FESTIVAL DE MÚSIQUES AVANÇADES

7 artistes que no et pots perdre al Sónar 2019

bb-shoot-2018-495

bb-shoot-2018-495

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire, Ignasi Fortuny y Jordi Bianciotto

ARCA, DIVA D’ESTRENA (DIJOUS, 20.30 HORES)

Després de l’exuberant avantguarda pop plasmada al seu disc del 2017, l’artista veneçolana (ha feminitzat el seu nom baptismal, Alejandro Ghersi), coproductora de Björk, destaparà en primícia ‘Sal de mi cuerpo’. Un espectacle que senyalitza el camí del seu pròxim disc, d’edició prevista per a l’octubre.

HOLLY HERNDON, INTEL·LIGÈNCIA SOBRENATURAL (DIVENDRES, 16.30 HORES)

Quan la vam conèixer, aquesta ment meravellosa jugava amb brunzits creats amb algoritmes. Però els discos 'Platform' i 'PROTO' ja la presenten acostant-se a l’impacte emocional i fins i tot el pop sense desdenyar l’experimentació. Per a aquest xou ha desenvolupat processos propis d’intel·ligència artificial.

Holly Herndon.

DELLAFUENTE, PASSIÓ URBANA (DIVENDRES, 19.30 HORES)

El granadí torna al Sónar dos anys després convertit ja en una figura de l’escena urbana amb el seu singular encreuament de camins entre el flamenc i el trap. Dellafuente porta al festival un espectacle que és un híbrid entre el so analògic, acompanyat de dos guitarristes, i el digital. Els seus concerts es viuen amb passió futbolera. 

STORMZY, CAPDAVANTER DEL GRIME (DIVENDRES, 22.30 HORES)

Substitut d’última hora (però de luxe) per a A$AP Rocky, que segueix retingut per les autoritats sueques, l’MC grime Stormzy va causar sensació a Glastonbury pel seu abillament impactant (armilla antibales amb la Union Jack), però també els ‘hits’ d’alt voltatge de l’àlbum 'Gang signs & prayer'.

Stormzy.

FOUR TET, LA LLEGENDA VIVA (DIVENDRES, 3.50 HORES)

Pocs productors electrònics s’han mantingut durant tant temps a un nivell tan alt d’autoexigència, inspiració i capacitat evolutiva. El seu últim àlbum portava l’explícit títol de 'New energy'. Un enorme single recent es diu 'Only human', però és una mostra més del caràcter sobrehumà de Kieran Hebden.

BAD BUNNY, PODER LLATÍ (DISSABTE, 22.30 HORES)

Màxim exponent del trap llatí, el porto-riqueny és una de les apostes del festival en clau eclèctica i en sintonia amb les noves tendències. Bad Bunny arriba en el seu moment cabdal després de llançar el seu celebrat primer àlbum al desembre, ‘X100PRE’, i haver publicat fa tot just 20 dies ‘Oasis’, disc a mitges amb J Balvin. 

Notícies relacionades

THE MATTHEW HERBERT BREXIT BIG BAND, NOSTÀLGIA D’EUROPA (DIUMENGE, 22.00 HORES, TEATRE GREC)

Herbert elucubra entorn de les identitats britànica i europea a ‘The state between us’, disc que mostrarà, al costat del Cor Pilot, de l’Esmuc, en el concert de tancament, compartit amb el Grec. Músiques orgàniques i electròniques, amb sons mundans, per consolar-nos davant de l’adeu del Regne Unit a la UE.

The Matthew Herbert Brexit Big Band.

Temes:

Sónar 2022