QUÈ FER AVUI A BARCELONA

Cicle de contes per a adults en un paradís amagat de Gràcia

Els jardins d'Olokuti dediquen les tardes dels divendres a espectacles centrats en els relats orals

Aborden la reivindicació femenina, els secrets de família o les històries d'un acordionista o un llibreter

20190705 194450

20190705 194450

2
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

El jardí d’Olokuti és un d’aquests racons amagats de Gràcia, un petit paradís que es troba camuflat a l’interior d’una botiga ecològica i de comerç just del carrer Astúries. Travessem unes portes de vidre i descobrim un lloc secret, atapeït de plantes i arbres i ideal per poder relaxar-se una estona. Però és que allà també se celebren habitualment diversos actes culturals perquè els seus visitants puguin passar una estona entretinguda a l’aire lliure, i aquests divendres estiuencs organitzen una sèrie d’espectacles d’uns 60 minuts de durada dedicats als contes per a adults a les 19 hores. I tenen molt èxit, ja que es tracta de la setena edició i han aconseguit crear-se un públic addicte.

L’actriu Gemma Charines, una de les contacontes. / AADPC

Dones rellevants i secrets familiars

Avui li toca el torn a l’actriu Gemma Charines, que interpreta Elles, la història també s’escriu en femení. Els seus relats pretenen descobrir les apassionants vides d’un grapat de dones que van deixar la seva empremta en la història. De la científica Marie Curie a l’artista Frida Kahlo, de Cleòpatra, la reina d’Egipte, a la ministra republicana Frederica Montseny. Una reivindicació justa i necessària de la importància femenina en l’esdevenir del món.

 

 

La intèrpret basca Itziar Rekalde presenta divendres 19 En boca cerrada que tracta sobre els secrets de família, aquests que no ens atrevim a revelar, aquestes preguntes que ningú s’atreveix a fer, potser perquè tampoc volem en conèixer les respostes. Els silencis i els buits que acaben sent determinants en les nostres vides.

Almudena Francés, al cartell promocional del cicle.

Els funerals de l’acordionista i la passió del llibreter

El valencià serà present en aquest cicle el divendres 25 amb Almudena Francés, que ens explica la història de l’oncle Batiste, un acordionista capaç d’aconseguir melodies dolces o aterridores segons desitgés. El seu cas va ser molt especial, ja que va morir tres vegades, però mai van aconseguir enterrar-lo. L’última de les vetlles va ser la més freqüentada, ja que els assistents volien assegurar-se que aquella vegada anava de debò.

 

 

No només els contes, també els llibres seran els protagonistes el primer divendres d’agost amb Pep Duran. Narra la biografia d’un llibreter errant i les seves vivències a través dels relats. És un viatge pel temps i l’espai a través d’històries atapeïdes d’imaginació. Una raresa dins del cicle, ja que és l’única sessió que està destinada al públic familiar.

  

 

Dones d’aigua i deesses ancestrals

I acabarem el trajecte gairebé com el comencem, recordant altres dones mítiques de la mà de Cristina Serrat (9 d’agost), coordinadora del cicle, que pretén que descobrim personatges com Atalanta, Deméer, Laksmi, Morgana o Lilith. Dones d’aigua i deesses ancestrals. Les llegendes d’heroïnes i dones mitològiques sovint desconegudes, però importants per descobrir el llegat que heretem i que també van influir en qui som. Tot això amb molt humor i ironia.

 

Notícies relacionades

 

Aquestes cites utilitzen el revolucionari mètode que s’ha posat de moda últimament, el de taquilla inversa, és a dir que l’espectador és qui ha de valorar l’espectacle i fer l’aportació econòmica que consideri justa. ¡Ah! I recomanem arribar amb un marge suficient de temps, ja que el jardí s’omple de gent molt ràpidament i l’espai és limitat. 

L’actriu i narradora Cristina Serrat coordina aquest cicle.

Divendres de Contes a Olokuti

Lloc:  Jardins de l’Olokuti (Astúries, 38).

Horaris:  divendres, a les 19 hores, fins al 9 d’agost.

Preu:  taquilla inversa.

Més informació:  olokuti.com/blogs/actividades