GRAN MOSTRA A LA TOSCANA DEL PINTOR BARCELONÍ

Pepe Moll de Alba comparteix territori amb Goya a Itàlia

L'artista espanyol inaugura a la Toscana l'exposició 'Romper viejos hábitos'

La mostra reflexiona sobre la transició entre un temps antic i el que ha d'arribar

zentauroepp49037418 icult la exposici n de pepe moll y el cambio clim tico  mont190712155553

zentauroepp49037418 icult la exposici n de pepe moll y el cambio clim tico mont190712155553 / marco

1
Es llegeix en minuts

L’exposició ‘Territori Goya’, que exhibeix a la província italiana de Perusa autoretrats, dibuixos i pintures del mestre aragonès, a més d’obres que el van influir en la seva joventut (i inclou unes jornades de conferències), acull des d’aquest dissabte, com a contrast audaç, l’aposta creativa de Pepe Moll de Alba (1966), materialitzada en una mostra que, amb el títol ‘Romper viejos hábitos’, connecta amb Goya, un dels seus referents, i el seu temps, “quan allò vell encara no ha desaparegut i allò nou no acaba d’arribar”, en paraules de l’artista barceloní, que opina que vivim en una època de transició d’aquest tipus. “¿Com ens podem adaptar a la novetat sense perdre’ns del tot? ¿Com conviurem amb robots si encara portem perruques rococós invisibles?”, es pregunta ell mateix, que ha fet servir una d’aquestes perruques com a imatge central de l’exposició. 

Notícies relacionades

En el marc del Palau Museu Bourbon del Monte, a Monte Santa Maria Tiberina, ‘Romper viejos hábitos’, reuneix els quadres que van alimentar un volum homònim publicat per Vegueta Ediciones. Pepe Moll, que viu part de l’any a la Toscana (des de la finestra divisa el Monte Santa Maria Tiberina, on exposa la seva obra), va estudiar pintura a Munic, disseny gràfic i il·lustració a Stuttgart i va acabar la seva formació artística a Roma. Director artístic d’Alba Editorial, ha dissenyat més d’un miler de cobertes dels seus llibres, que van aconseguir el Premi Nacional al llibre més ben editat i han sigut exposats a la Biblioteca Nacional de Madrid.

La llum en la pintura

El més important com a pintor, assenyala Moll, és la llum: “La llum dels llocs on he viscut, aquelles que portes dins. En el meu cas, seria la llum de Barcelona, de les Canàries, de Munic, de la Toscana i d’Úmbria. La llum atlàntica i la llum mediterrània, d’aquesta barreja vinc jo”. 

Temes:

Exposicions Art