L'ESTRELLA TORNA DE GIRA

Mick Jagger reapareix ple d'energia a Chicago després de la seva operació de cor

"¿No és formidable ser viu?", va preguntar el cantant de 75 anys als 60.000 fans del concert

zentauroepp48744768 icult jagger190622203511

zentauroepp48744768 icult jagger190622203511 / KAMIL KRZACZYNSKI

2
Es llegeix en minuts
Efe

Amb un Mick Jagger rejovenit i energètic com sempre, sense rastres de la seva recent operació de cor, els Rolling Stones van iniciar a Chicago aquest divendres a la nit la seva gira "No Filter" (Sense filtre) per Amèrica del Nord, que finalitzarà el 31 d’agost a Miami després de 17 concerts.

Va ser la primera presentació en públic de Jagger després que li reemplacessin la vàlvula cardíaca l’abril passat, però el llegendari cantant es va moure com té acostumats als seus seguidors a l’escenari, amb les seves habituals contorsions.

En forma als 75 anys

Un cardiòleg va estar present durant el concert, però no va ser necessari, perquè el cantant de 75 anys es veia en forma, enèrgic i particularment animat.

Mick Jagger va recórrer més milles que un maratonista a l’ampli escenari aixecat a l’estadi Field, va escriure el cronista del 'Chicago Tribune', i si la gent del llibre Guinness hi hagués estat, "registraria el seu rècord de canvis de vestimenta en escena", desplaçant la cantant nord-americana Cher, va agregar.

Conversador amb el públic, com és habitual, Jagger no va fer referència en cap moment a la seva malaltia, va dir que aquest era el trenta-vuitè concert de la banda a Chicago i el vuitè al mateix escenari.

60.000 espectadors

Però a continuació va interpretar la balada "Angie" acompanyat de guitarra acústica i quan va cantar la frase "¿No és formidable estar viu?", els 60.000 espectadors van esclatar en aplaudiments.

El concert va durar dues hores, durant les quals la mítica banda britànica va interpretar 20 dels seus grans èxits, però cap de les cançons del seu àlbum més recent de 2016, "Blue & Lonesome".

El públic va vibrar amb vells clàssics com "Tumbling Dice", "Start Me Up", "Brown Sugar", "Honky Tonk Women", "Let’s Spend the Night Together", "Gimme Shelter", "Sympathy for the Devil" i "You Can’t Always Get What You Want", fins al tancament amb "Satisfaction" i l’esclat de focs artificials.

La gira, que va haver de ser ajornada i reprogramada pels problemes de salut del seu líder, inclou un nou concert a Chicago dimarts, i després travessarà la frontera nord dels Estats Units per presentar-se a Ontario, Canadà (29 de juny).

Notícies relacionades

El recorregut seguirà per Washington DC (3 de juliol), Foxboro (7 de juliol), Nova Orleans (14 de juliol), Jacksonville (19 de juliol) i Filadèlfia (23 de juliol).

Després vindran els concerts a Houston (27 de juliol), East Rutherford (1 i 5 d’agost), Denver (10 d’agost), Seattle (14 d’agost), Santa Clara (18 d’agost), Pasadena (22 d’agost), Glendale (26 d’agost) i finalment Miami (31 d’agost).