DIA DE LA MÚSICA

L'OBC inunda de música la platja de Barcelona

Més de 15.000 persones disfruten d'un concert simfònic al costat del mar

El repertori constava de peces de Bizet, Sibelius, Brahms, Borodin i Dvorák, entre d'altres

zentauroepp48739504 obc190621214915

zentauroepp48739504 obc190621214915 / Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
Pablo Meléndez-Haddad

Encara no havia caigut la nit quan, a les 21.00 h d’aquest divendres, primer dia de l’estiu, començava la sisena edició del popular Concert de l’OBC a la platja organitzat per la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya en col·laboració amb EL PERIÓDICO i que celebrava el Dia de la Música amb un nou èxit de convocatòria. La platja de Sant Sebastià, al costat de l’Hotel W, ha congregatmés de 15.000 assistents, segons els organitzadors, en una vetllada en què molts dels banyistes que han passat la tarda en aquest enclavament han decidit allargar la jornada i disfrutar del concert gratuït al costat del mar.

Amb Michal Nesterowicz al capdavant d’una OBC entusiasta, la vetllada ha començat amb accent líric i la música de Bizet imaginada per a la popular òpera ‘Carmen’, de la qual es va poder escolar la seva ‘Suite Núm. 1’ que inclou fragments instrumentals de l’obra. Del finlandès Jean Sibelius es va interpretar ‘Finlàndia’, i de Saint-Saëns ‘Dansa macabra’. I amb un polonès al podi s’entén que en el programa s’incloguessin dues obres d’autors d’aquesta nacionalitat, ‘Orawa’, de Wojciech Kilar, i la ‘Dansa de la muntanya’, de Stanisław Moniuszko.

Públic entregat

Amb un públic entregat que va aguantar bé fins al final i va mantenir el silenci necessari, el programa es va acomiadar amb la ‘Dansa hongaresa Núm. 5’ de Brahms, un accent eslau que caracteritzava els altres tres compositors de la nit, els russos Rimsky-Korsákov amb el seu fascinant ‘Caprici espanyol’, Borodin i les sempre ben rebudes ‘Danses polovtsianes’ de l’òpera ‘El príncep Igor’ i una mostra de la les ‘Danses eslaves’ del txec Antonin Dvorák.

Notícies relacionades

“La veritat és que el programa és molt didàctic i entra molt bé, més al veure el capvespre davant del mar”, afirmava entusiasta la Marianela, una turista xilena acabada d’arribar a la ciutat i que va assistir al concert sense proposar-s’ho. “No en sé de música, però crec que la interpretació és molt bona, o sigui que teniu una gran orquestra”, apuntava.

El mateix opinava en Joan, veí de la Barceloneta i membre del club de natació del barri: “Ens encanta el que toquen i com toquen”, assegurava aquest jubilat que no s’ha perdut cap dels concerts a la platja. “La idea és arribar aviat per agafar lloc. Jo, com estic al Club, ja tenia el meu lloc reservat des del migdia”. En tot cas, encara no s’anima a anar a un concert a l’Auditori, tot i que, assegura, “diversos socis del club s’hi van abonar fa uns anys i encara segueixen. Jo ja estic molt gran, o sigui que estic molt agraït que ens portin la música al barri encara que sigui només una vegada a l’any”.