INSPIRADORA DE 'LAURA'

Mor Laura Almerich, la històrica guitarrista de Lluís Llach

llach / periodico

1
Es llegeix en minuts

Laura Almerich, la guitarrista que va acompanyar durant molts anys Lluís Llach en els seus concerts, ha mort aquest divendres als 78 anys víctima d’una llarga malaltia.

El cantant va dedicar a Almerich, amiga i confident, una de les seves cançons més conegudes, ‘Laura’, un bonic cant a l’amistat. Van començar a tocar junts el 1969 en els primers recitals del cantant, i el va continuar acompanyant quan, ja retirat dels escenaris i centrat en el seu paper com a diputat al Parlament, feia conferències per tot Catalunya per explicar el procés.

Notícies relacionades

A més de la guitarra clàssica Almerich també tocava instruments com l’acordió, el teclat, el piano, la marimba i la samfoina. També va formar part del Quartet Tarragó juntament amb Manuel Calve, Jordi Codina i Jaume Torrent. 

Els fans del cantant segurament recorden quan Llach va sorprendre Almerich cantant ‘Laura’ per sorpresa en el concert del Camp Nou el 1985. Ella va arrencar el solo de guitarra i es va travar per l’emoció, cosa que va provocar una gegantina ovació a l’estadi, ple a vessar.