CRÍTICA DE CINE

'Sauvage': prostitució gai a peu de carrer

La primera pel·lícula de Camille Vidal-Naquet és el retrat íntim i audaç d'un prostitut gai i d'algunes de les cruels realitats derivades de la seva feina

estrenos de la semana trailer de sauvage 2019 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

Sauvage ★★★★

Direcció:  Camille Vidal-Naquet

Repartiment:  Félix Maritaud, Eric Bernard, Nicolas Dibla, Philippe Ohrel

Títol original:   'Sauvage'

País:  França

Durada:  99 minuts

Any:  2017

Gènere:  Drama

Estrena:  14 de juny del 2019

La primera pel·lícula de Camille Vidal-Naquetés el retrat íntim i audaç d’un prostitut gai i d’algunes de les cruels realitats derivades de la seva feina. Malgrat això està clar que Léo (Félix Maritaud) no s’ofereix per diners; li agrada el que fa, i en cada nova trobada anònima veu una possibilitat de trobar empatia i tendresa. Això, en tot cas, no significa que 'Sauvage' ofereixi una visió ingènuament romàntica del treball sexual, o que l’embelleixi o sentimentalitzi; no ho fa.

Notícies relacionades

De la mateixa manera, tampoc recorre a la carta del miserabilisme malgrat que el seu protagonista té aspecte permanent de malalt, experimenta episodis terribles de tos i és agressivament addicte a la cocaïna i altres drogues. I cada nova interacció li fa perdre una part més de la seva integritat física, tot i que alhora agreuja la seva necessitat desesperada de connexió humana.

Mentre observa aquest procés, Vidal-Naquet manté la càmera a prop del cos de Léo i dels dels diversos homes que sol·liciten els seus serveis. 'Sauvage' conté moltes seqüències que ens el mostren amb claredat participant amb els seus clients en actes sexuals de tot tipus –fel·lacions, penetracions, jocs amb artefactes– sense caure en el voyerisme. Al presentar el treball del seu protagonista simplement com una faceta de la seva vida, foragita prejudicis en relació tant al sexe gai com a la prostitució; i si d’una banda no passa per alt els problemes als quals aquesta última pot conduir, tampoc oblida la fraternal sensació de comunitat que ajuda a generar.