ALS CÒMICS

Cinc sagues dels Venjadors amb amenaces pitjors que Thanos

El dolent de les pel·lícules 'Infinity war' i 'Endgame' no és el pitjor enemic que ha tingut el supergrup més poderós de la Terra

zentauroepp47878480 comic190424210712

zentauroepp47878480 comic190424210712

3
Es llegeix en minuts
Joel Mercè
Joel Mercè

Periodista

ver +

Que un gegant morat et derroti amb un sol espetec de dits és dolent. Però les versions de paper dels protagonistes de ‘Vengadores: endgame’ han sobreviscut a situacions igual de dolentes i fins i tot pitjors. Els dolents gairebé omnipotents que deixen els herois contra les cordes, els exèrcits alienígenes que semblen invencibles i les victòries ajustades són una constant en els més de 50 anys d’història del grup més gran de superherois de la Terra.

La guerra kree-skrull

Jack KirbyiStan Leevan crear elsVengadores, com gairebé tots els personatges principals de l’editorial Marvel. Però la sèrie va arribar a l’època daurada de la mà del guionista Roy Thomas, que va escriure la que és considerada per molts com la millor aventura del grup: la saga de la guerra entre dues races alienígenes, els kree i els skrull.

La Terra es veu atrapada en el conflicte entre dos imperis galàctics perquè és on resideix Mar-Vell, elCapità Marveloriginal, membre de la raça kree i que els seus rivals skrull volen capturar perquè construeixi una arma. La història té de tot: batalles a bord de naus espacials, un viatge al·lucinant per l’interior del cos del venjador Visión, alienígenes disfressats de vaca i la dissolució de l’equip, una de les moltes que ha patit al llarg de la seva trajectòria (i de les quals sempre es recupera).

La saga de Korvac

L’oponent dels Vengadores en aquesta ocasió és Korvac, un dolent de pa sucat amb oli procedent del futur que en la nostra època aconsegueix els poders d’un déu. I ja que un és diví, doncs que millor que reformar el món a la seva imatge i semblança per convertir-lo en una utopia.

Aquest tipus de reformes el problema que tenen és que no solen agradar massa alssuperherois  i els Vengadores acaben creuant-se al camí de Korvac. Però Korvac s’oculta bé, en una caseta d’un barri residencial de Nova York, i fins i tot troba l’amor. Mentre els herois s’enfronten a altres dolents al llarg de diversos còmics, Korvac va fent de les seves.

Per a la batalla final, els Vengadores compten amb l’ajuda d’un altre supergrup el nom del qual és també bastant conegut:els Guardianes de la Galaxia, tot i que no es tracta dels mateixos que apareixen a les pel·lícules, sinó de la versió original de l’equip, que només ha aparegut als còmics. 

Secret Wars

Tot i que no és només una història dels Vengadores, és la mare de totes les batalles entre un grapat de superherois i un dolent amb poders impossibles. Aquí es tracta d’algú anomenat el Todopoderoso, que rapta un grapat d’herois i dolents perquè s’enfrontin en un món alienígena.

Al final, les patacades acaben dirigits contra el Doctor Muerte, l’enemic jurat de els4 Fantásticos, que se les apanya per robar-li els poders al Todopoderoso i acabar de cop amb tots els seus oponents.

Una vintena de superherois contra un malvat que sembla impossible de derrotar, el mateix esquema que a les dues últimes pel·lícules de Vengadores.

Avengers Forever

Un clàssic modern. Aquesta vegada el rival dels herois més poderosos de la Terra es diu Inmortus, és capaç de moure’s a través del temps, i els Vengadores que s’hi enfronten procedeixen de diferents èpoques de la història del grup i tots coincideixen que estan en el moment més baix de la seva carrera.

En aquesta ocasió no està molt clar qui és l’heroi i qui el dolent, perquè Inmortus en realitat el que intenta és impedir un futur en el qual els Vengadores s’han convertit en el cap visible d’unadictadurade la raça humana sobre la resta de l’univers.

Finalment, com és de suposar, tot s’acaba arreglant: els bons acaben sent bons, el malvat acaba derrotat i el dibuixant, l’espanyolCarlos Pacheco, es dona el gust d’omplir pàgines i pàgines amb versions antigues i modernes de tots els superherois haguts i per haver-hi.

Sense rendició

És la més recent de les grans aventures del grup estrella deMarvel. L’any passat hi havia fins a tres equips diferents que portaven el nom de Vengadores i l’editorial va decidir ajuntar-los en una aventura en la qual tots eren peons d’un joc còsmic entre dos éssers, com sempre, de poders impossibles.

Notícies relacionades

I, com han passat ja els anys, l’aposta és cada vegada més gran: on als 70 hi havia vaques alienígenes ara hi ha planetes robats, catàstrofes naturals, superherois que portaven amb nosaltres des de fa 50 anys però que misteriosament ningú recordava...

Una vegada acabada la història, l’habitual: una nova formació de Vengadores, amb nous membres... i a continuar venjant.