CRÍTICA DE CINE

'Bikes': ecologisme sobre rodes

La pel·lícula de Manuel J. García és una faula de marcat missatge ecologista, una mica simple en la mecànica narrativa, però efectiva en els objectius

estrenos de la semana trailer de bikes 2019 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Bikes ★★★

Direcció:  Manuel J. García

Amb les veus de:  Carlos Latre, Anabel Alonso, María Querol, Pedro Delgado

Països:  Espanya / Xina

Durada:  92 minuts

Any:  2018

Gènere:  Animació

Estrena:  17 d’abril del 2019

L’animació espanyola s’alia amb la xinesa en una coproducció tan inaudita com interessant a l’hora d’unir esforços per tirar endavant projectes de certa envergadura. ‘Bikes’ neix amb aquesta intenció, la d’aconseguir uns estàndards de qualitat competitius davant les grans produccions nord-americanes. I la jugada no surt del tot malament.

Notícies relacionades

‘Bikes’ és una mena de ‘Cars’ però protagonitzat per bicicletes que viuen en harmonia a la ciutat de Spokesville fins que uns malvats inversors pretenen apoderar-se del control econòmic introduint el combustible, cosa que genera en un primer moment l’eufòria del desenvolupament industrial per començar a adonar-se, tot seguit, de les conseqüències nefastes per al medi ambient que això suposa.

La filosofia oriental del yin i el yang s’introdueix a través d’una bicicleta com un mestre zen que aporta la saviesa i la fermesa necessària a l’intrèpid protagonista, Speedy, que haurà d’aprendre a través dels obstacles i les decepcions que tindrà durant el camí, que l’ambició per arribar el primer a la meta no és tan important com l’honestedat i la companyonia. Una faula de missatge ecologista marcat, una mica simple en la mecànica narrativa però efectiva en els objectius: que els nens s’ho passin bé a través d’una aventura dinàmica i colorista i que aprenguin la importància de preservar la natura i els recursos ambientals.