SEGONS INFORMA 'VARIETY'

Almodóvar, Malick i Loach competiran a Cannes

El festival donarà a conèixer dijous les pel·lícules participants en la seva 72a edició

estrenos de la semana trailer de dolor y gloria 2019 / periodico

2
Es llegeix en minuts

Les noves pel·lícules de Pedro Almodóvar, Terrence Malick, Ken Loach, Xavier Dolan i Bong Joon-ho competiran en la pròxima edició del Festival de Cannes, segons va informar ahir l’edició digital de la revista especialitzada 'Variety'. La 72a edició del prestigiós certamen cinematogràfic francès se celebrarà del 14 al 25 de maig.

'Dolor y gloria', del director manxec, 'Matthias & Maxime' (dirigida i protagonitzada per Dolan) i 'Sorry we missed you' (Loach) s’unirien així al títol en competició prèviament anunciat per l’organització, 'The dead don’t die', de Jim Jarmusch, que serà pel·lícula inaugural. Per la seva banda, Malick presentarà el drama sobre la segona guerra mundial 'A hidden life' (prèviament titulat 'Radegund'), i Bong Joon-ho farà el mateix amb la inquietant 'Parasite', en tant que Marco Bellocchio arribarà amb el seu 'thriller' mafiós 'Traitor' i Jean-Pierre i Luc Dardenne apostaran per 'Ahmed', una mirada al fonamentalisme religiós a Europa.

A més, el cineasta brasiler Kleber Mendonça Filho acudirà amb la seva obra 'Nighthawk', segons les fonts consultades per 'Variety', tot i que la programació completa serà revelada oficialment dijous pel director artístic del certamen, Thierry Fremaux.

Tarantino, en l’aire

Així mateix, 'Once upon a time in Hollywood’, la nova obra de Quentin Tarantino, encara es troba en fase de postproducció i podria no ser en aquesta llista de Fremaux, tot i que fonts consultades per la publicació afirmen que la pel·lícula es podria afegir als títols en competició més endavant. Una altra opció que estudia l’estudi Sony per al festival és la nova versió de 'Mujercitas', dirigida per Greta Gerwig.

Notícies relacionades

Entre els títols francesos que s’espera que entrin en competició figuren el nou d’Abdellatif Kechiche: 'Mektoub, my love: cant due', així com 'Oh mercy', d’Arnaud Desplechin; 'Proxima', d’Alice Winocour, o 'The specials', d’Olivier Nakache i Eric Toledano. També s’espera la presència d’Ema, del xilè Pablo Larraín. També són esperats en la programació 'Ad astra', de James Gray, Frankie, d’Ira Sachs, i First cow, de Kelly Reichardt.

Dilluns, el president del certamen, Pierre Lescure, i Thierry Frémaux van anunciar que el festival homenatjarà aquest any amb el seu cartell la directora francesa Agnès Varda, morta el mes passat, amb una preciosa imatge en tons ataronjats que mostra la cineasta, amb 26 anys, sostenint una càmera, enfilada a l’esquena d’un home de genolls i tots dos a sobre d’una bastida. Aquesta és la imatge amb la qual els organitzadors volen recordar la coneguda com l’”àvia” de la Nouvelle Vague.