CITA AMB LA VINYETA

Clowes, Manara, Schrauwen i Typex, al Còmic Barcelona

El saló de la historieta ultima preparatius per obrir les portes del 5 al 7 d'abril que ve

zentauroepp32994692 icult   comic  paciencia daniel clowes190327174219

zentauroepp32994692 icult comic paciencia daniel clowes190327174219 / CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb un cartell de convidats estrangers que encapçalaran el nord-americà Daniel Clowes i l’italià Milo Manara, el Còmic Barcelona, com s’ha rebatejat la nova etapa del Saló del Còmic de Barcelona, ja ho té gairebé tot a punt per obrir les portes el pròxim 5 d’abril per oferir, en aquesta 37a edició, en tres dies en lloc de quatre, un variat nombre d’activitats i exposicions que ja s’avançaven fa poques setmanes, al recinte de Fira Montjuïc. 

Cartell d’autors convidats

A més de Clowes (‘Paciencia’, ‘Ghost World’ ...) i Manara (que presentarà ‘Caravaggio 2’), en la ‘delegació’ internacional destacaran l’alemanya Barbara Yelin (amb ‘Irmina’, història ambientada a l’Alemanya hitleriana, que va ser nominada als Eisner i els Ignatz), el belga Olivier Schrauwen (que presentarà ‘Vidas paralelas’ i ‘Guy, retrato de un bebedor’), l’holandès Typex (autor de la biografia de Warhol ‘Andy. Una fábula real’), l’italià Giuseppe Matteoni (‘Dragonero’), el nord-americà Lee Bermejo (‘Hellblazer: Flores negras’), el francès Timothé Le Boucher (amb ‘Esos días que desaparecen’) i l’argentí Tute (que debuta en la novel·la gràfica amb ‘Dios, el Hombre, el amor y dos o tres cosas más’.   

I, com ha destacat aquest dimecres la directora del saló de Barcelona, Meritxell Puig, s’ha potenciat la presència d’autors nacionals, entre ells, Max, Rubén Pellejero, Mamen Moreu, Ana Penyas, Belén Ortega i José Pablo García. 

Notícies relacionades

Sens dubte, l’exposició estrella serà la que recordarà Stan Lee i que, en realitat, són quatre mostres en una. A més de la seva obra com a guionista, editor, divulgador i home multimèdia, i els seus principals personatges (Hulk, Thor, Spiderman, Els 4 Fantàstics, Els Venjadors...), també hi haurà un apartat que analitzarà com va marcar un abans i un després en el ‘comic-book’ nord-americà, un altre centrat en els dibuixants espanyols als Estats Units i un quart, Dibuixos por Somriures, on aquests autors homenatjaran Stan Lee amb peces que se subhastaran en benefici d’Open Arms. 

Noves exposicions

A les exposicions ja anunciades sobre còmic i rock, sobre l’obra dels guanyadors dels premis del 2018, o la dedicada al nou Curt Maltés de Juan Díaz Canales i Rubén Pellejero (al MNAC fins al 21 d’abril), se sumarà la mostra d’homenatge als 80 anys de Josep Solana, ‘Joso’, creador de la reconeguda escola Joso de còmic, alguns dels alumnes del qual en protagonitzaran una altra amb reinterpretacions de l’àlbum de Lucky Luke ‘La diligencia’, de Morris i Goscinny. Dues mostres més exposaran, d’una banda, pàgines de creadors de la revista ‘Spirou’ celebrant els 70 anys de la Declaració dels Drets Humans i, de l’altra, els treballs de 140 autors creant el còmic col·lectiu ‘Diferente’,que també subhastarà l’Associació Dibuixos per Somriures.