centenari

Les millors vinyetes antiautoritàries de Gila

'El libro de Gila' celebra el genial humorista en el centenari del seu naixement

abertran47231140 icult  vi eta gila190306120238

abertran47231140 icult vi eta gila190306120238

1
Es llegeix en minuts

La troballa genial de Miguel Gila va ser un to "entre infantil i d’ignorant que li permetia aflorar veritats subjacents", diu Jorge de Cascante, responsable de 'El libro de Gila. Antología tragicómica de obra y vida', volum editat per Blackie Books en el centenari del naixement de l’humorista. “Era com el nen que diu el que els adults no s’atreveixen a dir. Aquesta va ser la seva arma per treballar sota la censura", afegeix. 

Notícies relacionades

Vinyetes publicades a 'La Codorniz' i 'Hermano Lobo', per no parlar de les més recents 'Encuentros en la tercera edad’, editades durant la dècada del 1990 a EL PERIÓDICO, mantenen una vigència sobrenatural. “Amb Gila passa el mateix que amb els quadros de Goya, que els veuràs i diràs: 'Collons, això que explica jo ho he vist aquest matí'", diu De Cascante. Aquesta selecció d’acudits gràfics mostra el seu rebuig per tota mena de poder i la seva defensa dels més desfavorits, i manté una vigència sobrenatural. 

En el següent ‘link’ podeu veure exemples destacats de la seva àmplia i terrible producció de denúncia de la violència masclista i de la cultura que l’origina, que no és que mantingui la vigència, sinó que manté una vigència sagnant.  

Temes:

Humor