NOU AVANÇAMENT

Bad Bunny actuarà al Sónar 2019

L'heterodox traper porto-riqueny lidera una nova remesa de confirmacions del festival electrònic

jgarcia47165428 l estrella del trap pop global bad bunny  que actuar  al s n190228121509

jgarcia47165428 l estrella del trap pop global bad bunny que actuar al s n190228121509 / Sonar

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Bad Bunny, cap del gran grup de la nova onada urbana llatina, portarà el seu directe al Sónar de Nit, després d’haver passat l’any passat pel Reggaeton Beach Festival. El desembre passat, per Nadal, Benito Antonio Martínez Ocasio (aquest és el seu veritable nom) va sorprendre amb el llançament d’‘X 100pre’, primer llarg divers i atrevit, inclusiu en tots els sentits, en el qual cap fins i tot alguna inesperada picada d’ullet pop-punk.

Sense sortir de l’espectre urbà, el festival ha confirmat l’actuació (primera al nostre país) del raper emo Lil Uzi Vert, conegut pel seu so eclèctic i les seves lletres sobre provar de sobrevolar la foscor. ‘Luv is rage 2’, el seu debut llarg, va ser probablement el millor disc rap de ruptura des del ‘808s & heartbreak’ de Kanye West. Al Sónar presentarà ja temes de l’imminent ‘Eternal atake’.

Més coses: el tecnòleg japonès Daito Manabe presentarà un espectacle –en col·laboració amb Yukiyasu Kamitani, neurocientífic de la Universitat de Kyoto– entorn de la visualització de les emocions i pensaments que recorren el nostre cap a l’escoltar certs sons. En una òrbita similar se situarà la col·laboració de Za! amb l’estudi creatiu turc Ouchhh, ‘Superstrings’, que mostrarà en pantalla l’evolució de les ones cerebrals dels músics durant l’actuació.

Intrigant, tant com l’espectacle de The Matthew Herbert Brexit Big Band que servirà de clausura diumenge, dia 21 de juliol, al Teatre Grec. La nova aposta de Herbert, resposta orquestral a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, reunirà a l’escenari un parell de desenes de músics i les cinquanta veus del Cor Pilot de l’ESMUC. Poca cosa.

Altres confirmacions atractives són el tàndem house format pel veterà Louie Vega i la jove realitat Honey Dijon, que oferiran una sessió de quatre hores; la sessió del mag dels plats DJ Krush; el directe dels tecnoaràbics Acid Arab, o una nombrosa representació nacional que inclouTerritoire (àlies d’Olivier Arson, guanyador del Goya a la millor banda sonora per ‘El reino’), Berlinist, Diego Navarro, Lil Moss, Tutu, Fake Guido o els llegendaris experimentadors Macromassa.

Tots aquests artistes i molts més venen a sumar-se a altres ja anunciats com A$AP Rocky, Skepta, Disclosure (en format ‘dj’), Arca, Kaytranada, Vince Staples, Daphni, Holly Herndon, Nicola Cruz o Floating Points (‘dj’ set de sis hores).

Notícies relacionades

La 27a edició del Sónar se celebrarà, recordem, no al juny, sinó entre el 18 i el 20 de juliol.

(A sota, ‘playlist’ oficial del festival).