CONTROVÈRSIA AUDIOVISUAL

Els cines alemanys exigeixen l'exclusió de la pel·lícula de Coixet de la Berlinale

Els operadors entenen que 'Elisa y Marcela' "no arribarà regularment" als cines a l'estar produïda per Netflix

elisa-y-marcela

elisa-y-marcela

1
Es llegeix en minuts

Els operadors de cine han exigit l’exclusió de la nova pel·lícula d’Isabel Coixet, 'Elisa y Marcela', de la secció de competició oficial de la Berlinale perquè entén que "no arribarà regularment al cine" a l’estar produïda per Netflix.

Més d’un centenar d’operadors han firmat una carta dirigida al director del festival del certamen, Dieter Kosslick, i a la ministra de Cultura alemanya, Monika Grütters, perquè aquesta cinta "es mostri fora de concurs". Fins al moment, uns 160 operadors de cine han firmat la convocatòria, segons l’associació AG Cinema (Gremi de Teatre d’Art de Cine Alemany).

La Berlinale ha recordat que la pel·lícula de Coixet a Espanya arribarà als cines. Aquesta no és la primera vegada que sorgeix una polèmica en festivals per la participació d’una pel·lícula produïda per Netflix en la competició oficial.

Notícies relacionades

'Roma' ja va iniciar la seva etapa pels festivals acompanyada de polèmica, ja que va quedar fora del programa de Canes. Els responsables del certamen francès van condicionar la inclusió de qualsevol producció d’una plataforma a un compromís de la seva estrena a les sales franceses.

No va passar el mateix al Festival de Cine de Venècia setmanes més tard, on la pel·lícula es va alçar amb el Lleó d’Or. A Espanya, la pel·lícula de Cuarón es va estrenar a cinc sales una setmana abans d’arribar a Netflix. A més, 'Roma' ha aconseguit ser la primera cinta en castellà nominada a millor pel·lícula en els Oscars.