HOMENATGE ALS GOYA

Los Chunguitos feliciten Rosalía per la seva versió de 'Me quedo contigo'

El grup extremeny tanca la polèmica a Twitter: "No hi ha millor manera de fer-ho tan bonic... Ganes de cantar-la junts"

20190203 423924 rosaliagoyase 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

La commovedora versió que va fer Rosalía del tema de Los Chunguitos Me quedo contigo va ser, sens dubte, el moment més commovedor i comentat de la gala dels premis Goya de dissabte passat a Sevilla. Una actuació memorable de l’artista de Sant Esteve Sesrovires acompanyada del Cor Jove de l’Orfeó Català El Guincho que ràpidament es va convertir en trending topic dins i fora de les xarxes. 

Tot i que la majoria han tingut paraules d’elogi per a la sentida versió de l’artífex d’El mal querer, també és cert que ha rebut algunes crítiques dehaters  i d’alguns col·lectius, com per exemple de l’Associació Gitanes Feministes per la Diversitat, segons les quals Rosalía "ha desposseït del seu caràcter orginal" la cançó de Los Chunguitos que el 1981 va posar el col·lofó a la pel·lícula de Carlos Saura Deprisa, deprisa. Al seu parer, “l’ha desgitanitzat. I això agrada a Espanya”, ha lamentat el col·lectiu a Twitter, on ha compartit el vídeo de Youtube de la cançó original interpretada pel conjunt extremeny.

L’aplaudiment dels Salazar

No obstant, han sigut els mateixos germans José i Juan Salazar –els dos membres de Los Chunguitos que segueixen en actiu després de la mort el 1982 d’Enrique, i la posterior sortida del grup del seu successor, Manuel– els que han sortit al pas a Twitter per apaivagar la polèmica, i no només han aplaudit la versió de Rosalía a la gala, sinó que han confessat que estarien encantats de poder interpretar-la amb ella. 

Notícies relacionades

"Una gran sorpresa estar veient els Goya a TVE i veure aquesta gran artistassa, Rosalía, cantant el nostre tema Me quedo contigo. ¡No hi ha millor manera de fer-ho tan bonic! A partir d’ara ens quedem també amb tu, Rosalía! Ganes de cantar-la junts. Rosalía & Chunguitos".

Rosalía ha recollit després el guant i ha contestat així a Los Chunguitos: