AL FEBRER

La nova pel·lícula d'Isabel Coixet competirà en la Berlinale

'Elisa y Marcela' explica la història del primer matrimoni entre dones d'Espanya, el 1901

zentauroepp46434225 icult190110185459

zentauroepp46434225 icult190110185459 / QUIM VIVES

1
Es llegeix en minuts

'Elisa y Marcela', la nova pel·lícula d’Isabel Coixet, competirà en la Secció Oficial del pròxim Festival de Cine de Berlín (Berlinale), que se celebrarà del 7 al 17 de febrer, segons ha informat la plataforma Netflix.

La producció de Rodar y Rodar ('El fotógrafo de Mauthausen', ‘El orfanato’), Zenit TV, Lanube Películas i TV3, en associació amb Film Factory, explica la història del primer matrimoni de dones datat en la història d’Espanya. Celebrat a Dumbría (la Corunya, Galícia), l’any 1901, el film de Coixet recrea aquesta fita històrica de dues mestres que van copar les portades dels principals diaris de l’època.

El 1885, l’Elisa i la Marcela es coneixen a l’escola de Galícia on treballen i el que sembla una amistat es transforma en una cosa més profunda i perillosa en una època tan conservadora. Els pares de la Marcela sospiten d’aquesta relació i l’enviaran a l’estranger durant diversos anys. El retrobament amb l’Elisa és màgic i decideixen tenir una vida en comú, però no tot acabarà com elles desitgen.

Notícies relacionades

“El públic s’enamorarà de l’Elisa i la Marcela i de les dues formidables actrius que les encarnen: Natalia de Molina i Greta Fernández”, afirma Coixet, que també destaca que competir a Berlín és la culminació d’un gran periple i "una oportunitat per al públic internacional de conèixer una història única".

Després de la seva ‘première’ mundial en la Berlinale, ‘Elisa y Marcela’ s’estrenarà a Netflix al llarg del 2019.