QUÈ ES POT FER AVUI A BARCELONA

Big Fun Museum ofereix atractives diversions per a tots els públics

La família pot fotografiar-se amb objectes gegants, una àmplia gamma de llaminadures o en una casa de cap per avall

Els adults poden submergir-se amb els nens i jugar amb ells en dues piscines de boles

fil 3838

fil 3838 / Iakov Filimonov

6
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Els nens estan cada vegada més nerviosos. L’espera fins a la nit de Reis se’ls està fent interminable i per molt que els estimem, siguem sincers, estan bastant pesadets. Per això una bona opció és visitar aquests dies el Big Fun Museum, que és nou de trinca, no fa ni un mes que ha obert les portes. El reconeixerem fàcilment si passegem per la Rambla i, al costat d’un popular lloc de loteria, veiem uns joves disfressats i, a l’entrada, contemplem unes reproduccions gegants dels protagonistes de ‘Toy Story’: el ‘cowboy’ Woody i el guerrer especial Buzz Lightyear, que ens portaran a una aventura fins a l’infinit i més enllà a través de nou espais diferents (tot i que n’hi ha un que els petits no poden trepitjar ni de broma).

Abans d’entrar, diverses recomanacions. És millor portar el mòbil carregat al màxim perquè farem moltes fotografies. Podem comprar un abonament per veure els diversos espais amb preus especials i si, per exemple, adquirim el dels nou podrem entrar i sortir sense problema o continuar utilitzant-lo un altre dia si ens queden atraccions per veure. També hi ha unes consignes gratuïtes per poder deixar la roba i les bosses, per si volem anar més lleugers d’equipatge.

Un divertit lavabo amb un raspall de dents gegantí.

La casa dels objectes gegants

El primer que visitem és La Casa del Gegant.Un soldadet (o, més ben dit, un gran soldat) de plom, el llangardaix del Park Güell, un revòlver, una barqueta de paper, un lavabo penjat de la paret, el formatge, el pernil, la paella, un ventall, una pipa, un cucurutxo de gelat, un barret mexicà o un rellotge antic que sembla el de la torre de Hill Valley a la pel·lícula ‘Retorn al futur’. Les nostres fotos preferides són la caixa forta, que fa l’efecte que l’hem obert i que nedem en monedes i bitllets; el forn, on podem fingir que ens estan rostint; una cadira superalta, o la portada de la revista ‘Forbes’ per posar com si fóssim el personatge del mes.

A La casa del gegant, tot és de mida XXL, fins i tot el vi...

El paradís dels amants dels dolços

Unes escales ens porten fins a la nostra següent destinació: El Regne de les Llaminadures, ja a la part superior de l’edifici, amb llaminadures monumentals per tot arreu. Ens rep un mestre pastisser (sense cara, perquè hi posem la nostra) i, a continuació, podem intentar aixecar uns pesos compostos per dos dònuts gegants, ens podem ficar en una nevera, pujar en una bicicleta amb forma d’unicorn i contemplar uns ossets de gomes. També hi ha cargols i un lloc per asseure’s en unes gandules al costat d’uns pingüins i un altre per gronxar-se.

Un nen fingeix que intenta aixecar uns pesos compostos per dònuts.

Podem entrar en un cercle atapeït de plàtans grocs i roses, el mateix color de la vaca davant la qual ens trobem. Els amants dels gelats disfrutaran veient els polos de gustos o els cucurutxos que en comptes de boles tenen llums, una paret atapeïda de gominoles i macarrons o altres tipus de dolços gegants. Els treballadors expliquen que ja han hagut de reposar alguns elements, ja que algun infant els havia mossegat. Fins i tot un d’ells al sortir va exclamar: “Aquest és el meu món. He de viure aquí”

 

 

Piscina de boles per a nens i adults

Quan els nens vegin que també hi ha una piscina de boles voldran deixar-ho tot per anar-hi. L’anomenen ‘la piscina seca’ i són dos rectangles atapeïts de boles, és clar, però també de dònuts de plàstic que volen com si fossin ‘frisbees’. Els adults també hi poden entrar simplement descalçant-se, però ¡compte! és molt convenient treure’s prèviament tots els objectes de valor. L’altre dia asseguren que es va perdre un rellotge caríssim i que encara no l’han trobat. Hi ha adults que asseguren haver-se sentit nens navegant en aquest espai i alguns grans són encara més gamberros que els petits. Hi ha un banc per asseure’s mentre ells salten i és un lloc càlid on podem relaxar-nos una mica.

Els adults poden jugar amb els nens a la piscina de boles.

El món al revés

Una vegada que s’hagin alleujat anirem a La Casa cap per Avall, la més original d’aquestes experiències. Com el seu propi nom indica és una casa al revés, on tots els elements estan penjats del sostre, sembla inspirada en aquell ball de Fred Astaire en què ballava de cap per avall amb un llum en el musical 'Bodas reales’. És el millor lloc per explorar la nostra creativitat, ja que, si després capgirem la fotografia, les imatges seran sorprenents. Els empleats poden indicar-nos alguns llocs perquè l’efecte sigui complet. El rebedor té un paraigüer, un mirall, uns sabaters, una tauleta o uns ‘skates’ (tot, no ho oblidem, al revés). És convenient anar obrint armaris, calaixos o tauletes per comprovar que no hi falta cap detall. Al lavabo podem fotografiar-nos com si féssim la vertical en una banyera o al lavabo. Hi ha calaixos, tovalloles de recanvi al moble o una rentadora.

Si donem la volta a les fotografies, els efectes són molt divertits.

Al garatge trobem tot tipus d’eines, esquís, cascos, una bicicleta i, el millor, una moto. Si ho fem bé podem fingir que estem volant agafats a la seva part posterior, divertidíssim. El menjador té tot el necessari per “entrar a viure”, com dirien en una immobiliària: sofà, televisor (projecta també de baix cap a dalt), una xemeneia (amb les flames cap avall), un armari, aixetes, la nevera atapeïda de menjar, forn, plats i coberts als calaixos. I la taula està parada i no pot venir més de gust: amb tota mena de pastissos, dolços i deliciosos plats. Sembla el sopar de Nadal. Fins i tot hi ha un pernil.

Al menjador hi ha una taula amb tota mena de viandes.

Notícies relacionades

El dormitori dels pares també té múltiples detalls. El llit, la tauleta de nit amb el llum, un finestral o un armari en què s’amaguen una maleta o un aspirador. Finalment, l’habitació infantil té perfectament diferenciats els espais de jocs i els llits, la del nen és un cotxe amb una manta de superherois mentre que la de la nena és bastant cursi. Hi ha molts ninos, bolis, llapis, un llum d’‘Els Simpson’, la cadira i la taula per fer els deures i un escalèxtric (penjat del sostre, és clar).

Al dormitori infantil hi ha dos llits i un escalèxtric penjant del sostre.

Quatre espais més

A la planta inferior hi ha tres laberints: un de cintes, un altre de miralls i un de terror (és millor que no hi entrin) i un museu dedicat als records i les curiositats, del qual parlarem en una pròxima entrega. El novè espai inclòs en l’abonament és el Museu de les Il·lusions, que ja fa temps que està instal·lat al carrer Pintor Fortuny, 17, molt a prop d’allà, i que està dedicat a les il·lusions òptiques. Un complex atapeït d’atractius que ens encantarà descobrir. Continuarà...

Big Fun Museum

Lloc:  Rambla, 88-94.

Horaris:  obert cada dia, de 10 a 22 hores.

Preu:   10 euros (un museu), 20 (cinc museus) i 30 (nou museus). També hi ha promocions especials.

Més informació:  www.bigfunmuseum.com